Tillbakablick!
Det är alltid intressant att följa upp hur det har gått för klienter här kommer en ända tillbaka till 2005

Specialistläkarens dom: DU KAN ALDRIG BLI BÄTTRE – DU KAN BARA BLI SÄMRE

I ca 7 år hade jag kämpat med min värk, som successivt eskalerade. Diagnoser: Fibromyalgi och Morbus Dercum ( fettvävsreumatism ) som bl a resulterade i sömnbrist, febertoppar, rörelsehinder och inskränkt socialt liv som följd.

Jag hade ett jobb som speciallärare för förståndshandikappade elever, som jag älskade. Underbara kolleger och en fin förstående rektor stöttade mig på alla sätt och vis. Jag kämpade på, men tyvärr blev det en successiv minskning av min kapacitet och jag tvingades gå i pension.

Det blev en tuff tid. Jag ville så mycket men kunde inte! Till sist accepterade jag situationen och började se mig som handikappad. Jag vande mig vid användandet av hjälpmedel som t ex kryckor mm. Läkarens ord att jag bara kunde bli sämre ringde i öronen och bidrog till skapandet av mina negativa förväntningar. Risken att hamna i en depression låg nära till hands.

MEN den 18 mars år 2005 tog mitt liv en vändning!  Den dagen blev starten till mitt nuvarande goda liv. Jag hörde talas om Jack och hans verksamhet. Jag ringde till honom. Det blev ett samtal, som pågick i drygt en timme och resulterade i ett besök hos honom några dagar senare. Det blev tåget till Kristianstad och en promenad fram till adressen. Men oj ingen hiss ! Stapplande och pustande med kryckorna till hjälp nådde jag översta trappsteget, där jag välkomnades av en varmt leende Jack !

Vilken upplevelse det blev! Med Jacks hjälp befann jag mig snart på rätt nivå, ett naturligt tillstånd, varifrån jag lotsades vidare i denna dynamiska emotionella terapi. I samarbetet mellan mig och Jack togs allt som kom upp  varsamt om hand. Leende o glädjefylld kom jag tillbaka till nuet. Vi hade ett fint samtal och därefter tog jag tåget hem igen. Jag var trött och fylld med tankar om vad som egentligen hade hänt och vad som skulle hända härnäst.

Och vad hände? Jo, det blev två dygn med oerhört svåra smärtor. Jack ringde och kollade upp. Processen i kroppen var igång. Morgon nr tre vaknade jag med solen skinande in genom fönstret. Jag hade sovit en hel natt !!! Jag klarade lite bättre av att vända mig och att sätta mig upp i sängen!

När de undermedvetna negativa känslorna frigjorts, kunde nya tankemönster skapas och kroppen börja läka. De tidigare negativa tankarna och förväntningarna var som bortblåsta! Efter denna frigörelse var mina förväntningarna enbart positiva. Jag kände bara glädje och tänkte:” Jag kan bara bli bättre !!!”

Under processens framåtskridande blev jag allt mer rörlig och smärtfri – helt enkelt frisk ! Min läkare på vårdcentralen var mycket intresserad och dokumenterade mitt hälsotillstånd hela vägen. Det togs prover som visade att alla värden förbättrades.

Under och i nära anknytning till terapin tillägnades jag starka andliga upplevelser. Min sedan tidigare starka tro och intresse för olika trosinriktningar berikades  och gav mig styrka ock kraft att på olika sätt, bl a genom healing, kunna vara till hjälp för mina medmänniskor.

Idag år 2020, alltså 15 år senare är jag 78 år och har med mig erfarenheten och kunskapen om att våra förväntningar är en nyckelfaktor.

Vid tre tillfällen har jag fallit. Vid andra tillfället skadade jag vänster arm mycket illa. Senan slets av från axelfästet och trasades sönder. Två skickliga läkare gjorde ett fantastiskt jobb. Jag kan använda armen, men med begränsningar. En vecka var jag inlagd på sjukhus.

Dagen före operationen informerade en läkare mig om att det var en komplicerad skada och att man inte kunde uttala sig om resultatet. Detta uttalande köpte jag inte. Min tanke var:” Klart att det går bra ! “Jag fick även veta att dagen efter operationen var svårast  gällande smärta och att jag skulle få smärtstillande medicin.

En medpatient hade hört läkarens ord om att smärtan kunde vara svår dagen efter operationen. Hon kom mycket förundrad bort till mig. Hon upplevde mig som avslappnad, skämtsam och positiv.

Jag berättade om terapin hos Jack om vilken möjlighet den ger oss att läka, att kunna gå vidare och att genom självkommunikation kunna hantera olika typer av smärta och problem, som kan uppstå i livet

Varje år den 18 mars firar jag alltid, med största tacksamhet, den möjlighet jag fick att förändra mitt liv. Jag går nu vidare med många goda förväntningar gällande framtiden ! Tack Jack !

Ja du Jack, nu får du kolla igenom och ge ditt utlåtande.

Ha det gott ! Kram

Ingrid

Ingrid Widerberg

Hej Jack!

Innan jag kom till dig så hade jag levt med ätstörningar sedan jag var 15 år som jag inte fick hjälp med på annat håll, sköldkörtelproblem, problem med att gå ner i vikt, en inre stress jag försökt få bort i många många år men som aldrig lämnade mig oavsett vad jag gjorde. Jag har haft scenskäck hela mitt liv även fast jag stått på scenen nästan hela mitt liv samtidigt. Men inför varje uppträdande så fick jag panik attacker och jag förstod aldrig vad som gjorde att jag inte kunde tycka jag var tillräckligt bra på något. Jag har hela mitt liv haft prestationsångest i allt jag gjort och allt jag velat göra har blivit uppskjutet pga hjärnspöken som sagt att jag inte kommer klara det ellr för att jag trott jag inte varit bra nog.

Jag har gått till olika terapeuter för jag fick social fobi. Trodde jag..men det var bara att jag inte vågade vara mig själv för jag var rädd för vad alla andra skulle tycka om mig och jag fick prestations ångest såfort jag umgicks med människor. Det var mycket som var upp och ner när jag kom till dig Jack och mycket som jag inte kunde reda ut själv eller med de olika terapeuterna för jag aldrig kände att det träffade rätt. Efter min första session med dig så kom mycket upp, Jag grät genom hela sessionen där jag fick känna ensamheten och sorgen jag kände mig som litet barn.

Det var befriande och efteråt kände jag mig tom. Tom på onda tankar om mig själv och jag fångade mig själv stå framför spegeln och säga att jag älskade mig själv och hur jag såg ut. I detta ögonblicket stannade jag upp och upprepade det en gång till. Det har aldrig hänt tidigare. Jag har aldrig menat något bra jag tidigare sagt åt mig själv. Jag kände mig fri. Jag hade inte längre ångest över vad jag åt eller hur lite eller mycket jag tränade. Jag hade längre inte tankar om att alla mina val jag gjorde skulle sluta med att jag skulle gå ner i vikt. Mitt liv slutade handla om att gå ner i vikt och att göra allt för att inte gå upp i vikt.

Mitt liv började istället handla om att jag ville vara mig själv och ta för mig i livet, visa de jag har omkring mig att de är viktiga för mig, vilja visa min sambo att jag älskar honom. Det fanns så mycket saker i mitt liv som jag prioriterade bort när jag hade huvudet fullt av stress och ångest över min kropp och mina träning och mat scheman. Mitt liv förändrades helt och hållet och min syn på vem jag är och hur jag ser på mig själv är totalt vänd åt rätt håll.

Min andra session var så nyligen så jag inte hunnit reflektera men jag vet att det gjort nytta för mig. Jag fick svaret på min scenskräck och det känns efteråt som tyngd har släppt från mina axlar och jag känner mig som en ny person som vågar vara spontan, vara mig själv och vet vad jag är bra på. Jag är så tacksam för hur du hjälpt mig insett detta och komma till den platsen jag befinner mig på idag. Du var mitt sista hopp och du har verkligen förändrat hela mig och min syn på livet. Tack för allt!!
Elin Östlund

Jack är en fantastisk Hypnotisör som med stor skicklighet tagit mig med på resor mot inre frid och harmoni. Jack är väldigt inkännande och räds inte att ta till kreativa lösningar för att hjälpa sina klienter vidare i sina processer. Att uppleva och utföra hypnos med dessa verktyg för de olika processerna är bland det bästa jag gjort!

Jag är väldigt glad och tacksam för tiden som Jacks elev och för de sessioner han hjälpt mig personligen i.

Med värme rekommenderar jag Jack!

Ylva Wegler

Hej Jack

Jag vill åter igen tacka dig för hjälpen jag fått via hypnosen, att hitta mig själv. Jag har fått två sessioner och jag känner en sådan lättnad. Redan efter första sessionen lade jag undan cigaretterna efter ca 35 års rökande. Jag har gjort några försök tidigare men inte med någon större framgång, utan börjat efter en tid igen. Jag känner mig glatt överraskad hur lätt det gick med hjälp av hypnosen. Med din guidning hittade jag orsaken till varför jag börjat röka, vi hittade även knuten till min övervikt. Jag har ett lugn inom mig nu som jag aldrig känt förut. Jag har lagt många timmar hos öppenpsykiatrin, många tårar har trillat och jag har trott mig veta hur jag ska handskas med mitt självförakt men jag märker vilken skillnad det är nu. Jag har blivit vän med mig själv på riktigt, inte som tidigare då jag trott att jag kommit en bit på väg men ändå känt att det legat något under ytan och lurat, som jag aldrig fått fram. Detta är det bästa jag har gjort! Jack, du har med ditt lugn och ditt engagemang hjälpt mig och gett mig mod att våga leva mitt liv för min egen skull. Känns så skönt att känna att jag kan vara trygg I mig själv och inte vara tvingad att söka bekräftelse utifrån hela tiden.

Petra Kempf

Har länge känt mig triggad av olika saker utan att logiskt komma fram till hur de hör ihop. Jag visste att trots att det var helt olika händelser som triggade mig så hörde de ihop. Allt förstärktes förra året när en person smög upp bakom mig och jag kände hur hela mitt system låste sig. Efter den händelsen så har min kropp “låst” sig vid flertal tillfällen och känslan av att något smugit sig upp bakom mig har dykt upp. Jag har fått svårare för att fokusera och koncentrera mig. Jag har alltid haft svårt för att dansa med någon som är framför mg och håller om mig. Har aldrig varit rädd för döden men för ensamhetskänslan. Har hur lätt som helst kunnat stänga av mitt känslosystem. Har alltid levt efter ensam klarar sig bäst. Har aldrig haft tillit till läkare, inte ens som liten. Har inte knutit an till min familj och levt ett easy come easy go liv osv

Jag hamnade ganska omgående i en situation som mycket liten. Jag var tillsammans med barn. Det var otäckt och jag “spelade död”. Det var något bakom mig och det var något som lutade sig över min säng som gjorde att jag blev rädd och spelade död. Jack tog mig fram och tillbaka från liten till det stället där min kropp nu låst sig. Det var samma känsla. Det var något bakom mig. Jack bad mig vända mig om och titta efter vad det var som fanns bakom mig. En mycket märklig känsla av att ha en kropp som inte lyder och är mycket liten. Jag vände mig om och det fanns en “vägg” där och bakom den fanns “något. Jack bad mig titta efter. Det jag såg var att det var ett skynke som hängts upp för att skilja två rader av sängar åt och bakom “väggen” fanns andra barn. De låg i likadana sängar som den jag låg i. Det var inget farligt alls. Efter det bad Jack mig att istället för att spela död när det här hemska lutade sig över mig i sängen, öppna mina ögon och se efter vad det var. Det var en kvinna med JÄTTESTORA glasögon som tittade på mig. Denna minnesbild från en sann historia var orsaken till mina reaktioner. Ett barn som var för litet för att förstå och kunna tolka situationen. 
Detta har jag levt med hela mitt liv. För jag var 8 månader när jag hamnade på sjukhus. Jag låg kvar tills dess att jag var 15 månader. Detta var på 60 talet och då var inte föräldrarna där. Min mamma kom en gång i veckan och hälsade på. Barn skulle gråta för de skulle härdas. Det var många barn i de här rummen. Alltså mycket olika energier och mycket känslor från små ensamma barn. Jag var döende när jag kom in och det var en läkares fel. Jag har alltid vetat om att jag legat på sjukhuset men ingen i min familj har någonsin pratat om det. Jag skrev efter journalerna för några år sedan och fick i de reda på min hälsostatus. Rent logiskt vet jag att det har påverkat mig. Just det här som dök upp hos Jack var inget jag hade en aning om. 
Nu när det gått några dagar och min kropp har börjat landa kan jag ju tydligt se hur mycket detta har påverkat mig.
Igår gick jag till den plats i Helsingborg där min kropp låste sig. Nu förstår jag precis varför, just där. Jag kände inget annat än ett stort lugn och jag kunde le och var tacksam för att min kropp visat mig så tydliga tecken. Jag känner nu känslor som jag lagt på hög poppa upp. Jag har dansat med en man och det kändes obehagligt fast inte så jag ville skalla honom denna gång. Obehaget försvann och det kändes ok. Känner och låter det komma.
Om jag hade fått frågan om vad som ställt till det för mig hade jag aldrig kunnat nämna den här händelsen, att det var min sjukhusvistelse som ställt till det hela mitt liv. Som varit anledning till mina fattade beslut. Nu vet jag och och det känns helt otroligt. Så här blir det när det blir rätt.

Just nu har jag avslutat mitt tredje yoga pass med fullt flow. Något jag varit tvungen till att tvinga mig till tidigare och därför inte gjort det sedan augusti 2014. Det känns som jag bara fortsätter där jag slutade. En av de största gåvorna jag fått efter torsdagens terapi hos dig.

Catrin

Hej Jack!

Varmt TACK för allt du gjort för min dotter! Hon var hos dig i söndags för tredje gången. Det märks att hon har processat saker och ting och fått nya perspektiv. Hon är gladare och tryggare och också starkare genom de insikter hon gjort. Det är så härligt att se och uppleva! Vilken utveckling!

Så fantastiskt med denna din dynamiska emotionella hypnosterapi! 

Också min son var hos dig 2 ggr (tror det var ca 1 år sedan). Han reflekterade över mycket och gjorde stora insikter genom sessionerna med dig.

Som förälder kan jag stötta och backa upp men det behövs hjälp utifrån också. Har känts så tryggt att rekommendera mina barn att gå till dig! Och du ska veta att du gjort så mycket gott för dem!!! 

Ser mycket fram emot din bok!

Stort TACK igen och varmaste kramar från en glad mamma!😃🙏

Hjärtliga hälsningar

Caroline Lindow

2020-10-28

Caroline Lindow

Hypnoterapi och mitt möte med detta fantastiska verktyg!

Under de senaste fem åren har jag arbetat med mig själv och under de senaste tre med hjälp av hypnoterapi. Jag har kommit långt, längre än vad jag trodde var möjligt och längre än mina föresatser. Jag formligen älskar hypnoterapi! Det sker snabba resultat och när jag slutligen trodde att jag enbart finjusterade vissa saker (min barnlöshetssorg) så gjorde jag ett genombrott. All min mycket lilla men dock gnagande oro är fullkomligt borta och tillika min sorg. Jag är evigt tacksam för Jack för den session som han erbjöd. 

Tusen tack Jack och min förhoppning är att alla får uppleva just det som jag fick av Jack!

Jag är och förblir evigt tacksam.

Kristina

Hej Jack!

Idag när jag stod och diskade så fick jag till mig en stark känsla av att vilja dela med mig lite av vad som hänt sen senast vi sågs i Maj 🙂

Det har varit tufft, mkt emotionellt, mkt ångest, sorg, ren och skär ilska (mot mig själv och utåt) med mycket mera, som kunde komma upp utan ngn förvarning. 

Många ggr var det en reaktion på saker som hände omkring mig. Jag var arg, besviken, väldigt ledsen och sorgsen under många veckor samtidigt som jag kände en större frihetskänsla än vanligt vilket blev en väldigt stor kontrast i måendet och svårt att ta fatt i allt och förstå, så jag lät hela processen få ha sin gång genom att verkligen känna in på varje känsla som kom upp. 

Mitt barn var i samma veva iväg hos släktingar över hela sommarlovet vilket möjliggjorde full fokus på mig själv med alla utbrott, tårar, där jag periodvis låg hela dagarna i soffan och sörjde,  medans nattetid gick åt ångest..

Allt har fått ha sin gång och har nu resultat till att min ätstörning varit borta sen en månad tillbaka 😊 

Det känns konstigt att skriva då jag själv knappt kan förstå det, samtidigt som det idag känns som en självklarhet att må som jag gör nu 🙂

Någonstans i mitten av Juli bestämde jag mig för att jag är värd en förändring och gav det ett försök, och till både min förvåning, lycka och tacksamhet så gick det denna gång och det känns som att en ny (inre) värld har öppnat upp sig ♡ Saker och ting har börjat falla på plats och jag går mot en stor vit dörr där det står KLAR och MEDVETEN på i min resa här på jorden. 

Jag är så tacksam för din hjälp att ett tack inte känns nog. Jag kommer aldrig glömma det du hjälpt mig med och är så tacksam att universum lät mig få komma till dig i just rätt tidpunkt. Tack för allt Jack ❤🙏🏼 

Hoppas att du fått en underbar sommar du med 😉😊

Varma hälsningar till dig 

/ Monika

Monika

Hej Jack!

Vill önska dig en God Jul och ett Gott Nytt År

Jag vill också passa på att berätta att jag mår bättre än på många år och då är det ju ändå jul och alla andra stressar, inte jag. Jag lever här och nu och det blir ju jul ändå fast man har glömt något, så varför stressa?!

När jag var hos dig första gången hade jag inga som helst förhoppningar om att bli så här bra. Visst önskade jag att det skulle hända något och att jag skulle bli bättre än vad jag var, det ska jag väl inte sticka under stol med. Annars hade jag väl inte kontaktat dig.

Jag fick återuppleva olyckan som hände 1994 då jag fick en sekretärskiva i huvudet samtidigt som jag vred på huvudet och tittade bakom mig, vilket gjorde att mina nackmuskler på höger sida genomgick en distorsion, vad man i dag antagligen kallar en whiplash. Den värk som jag haft sedan dess har genom åren utvecklat en fibromyalgi och även artros i höger käkled. Jag berättade inte för dig om artrosen i käken då jag inte ansåg den så relevant just då. När jag sedan körde hem mina 9 mil efter det första besöket, så kände jag att det började knaka och krasa i min högra käke och det var både obehagligt och behagligt på något sätt.

Artrosen är i dag borta och jag behöver inte ha min bettskena om nätterna längre! Värken i höger sida som jag har/hade haft sedan 1994 är till nästan 100 % borta. Vid förkylningar och virus kommer den dock tillbaka men inte alls i den utsträckningen. Kan tillägga att när jag hade min värk var det just vid de här tillfällena som det var näst intill outhärdliga med värk.

Jag har även kunnat sluta med en sorts tablett som jag var tvungen att äta för min värk. I och med det har jag fått bort en hel del biverkningar som jag fick av dessa. Bland annat har jag i och med det gått ner 4 kg utan att lyfta ett finger :-).

Var hos dig två gånger till och du har hjälpt mig med att ta tillbaka mitt liv.

Tack Jack!

Annelie Martinsson

Annelie Martinsson

Jag har i många år kämpat med ångest. Alltid varit långa perioder med ångest som inte blomma ut, istället bara låg i bröstet som ett tryckande monster. Sökte hjälp på massa ställe, men då det inte fanns någon egentlig anledning för min ångest blev det ännu mer frusterande. Oftast kom den när mitt liv såg som bäst ut och jag borde varit lycklig!
Efter att tröttnad på medicin som får en att somna av utmattning och terapisamtal som bara skrapa på ytan av problemet (då jag inte själv visste vad som störde mig)!
Skrev jag till Jack och fick komma till honom. Jag fick en tydlig bild av mig själv som liten och kände en krampig ångest(starkare än jag kan minnas jag känt). Det visade sig att det var min första lärare som utan problem lätt mig skämmas inför hela klassen över min dyslexi. För att jag inte lärde mig som de andra barnen, för att jag inte ville läsa högt. Känslan av att vara dum och inte klara något var det som gav mig ångest. Även fast jag nu som vuxen inte tycker så om mig själv så fanns det kvar där.
Nu några veckor senare är det som att kroppen förväntar sig ångesten ska komma, men den är inte där! Det är en bra konstig känsla först av kontroll och sen inser man att det är känslan av frihet.
Plötsligt är man fri i sin kropp och kan göra precis vad man vill!
Vet att hypnos låter läskigt men att leva livet fast i sin egen kropp är bra mycket läskigare.
VAR FRI /Therese
Therese Rosander

“Redan från 6 års ålder har jag varit mobbad i skolan, men älskad i hemmet. Detta medförde olika signaler för mig redan då och har följt efter mig hela livet. Jag har aldrig vetat vem jag är på riktigt, varför räcker jag inte till? Utvecklade ångest, depression, självmordstankar och panikattacker runt 18 års ålder då det kändes som att jag gav upp om livet.. försökte själv att reparera mitt liv men det blev aldrig bra då det uppkom värre och värre saker i livet senare.. psykiskt och fysiskt nedtryckande förhållande som gjorde att jag blev en person med mycket hat, aggression och tillit till människor var som bortblåst.

Jag tog sedan kontakt med jack och gick en gång för att testa. Hade inte så mycket fakta om hypnos eller några förväntningar, men efter den gången och allt jack sa till mig hjälpte mig att gå vidare. Min barndom hade legat och grott så mycket att det satte sina spår i allt jag gjorde. Jag kunde släppa det gamla, få ro, jag hittade mig själv igen.. jag kunde börja om på nytt.

Sen vi träffades har jag tagit åt mig av allt du sagt. Jag har dessutom bytt jobb så jag har blivit en helt ny positiv person som börjat om på nytt. Alla säger att det lyser om mig och jag känner själv att sen sist jag var hos dig så har jag ändrat attityd och ser allt annorlunda. Är mer lugn i mig själv och lyssnar på vad jag vill och är mig själv.

 
Jag är väldigt glad att jag för en gångs skull gjorde något för min egen skull och som förändrade min syn på livet! Tack! “
Joella Holliday

2018 03 10

Mina spontana tankar efter en session med Jack.

Idag är början på mitt fria liv. Det känns som om jag suttit fast och låst i många år men efter sessionen med Jack Johansen idag så känner jag mig fri. Jag har känt så många jobbiga känslor i min kropp och inte mått så bra av dem. Periodvis rätt bra men de dåliga, jobbiga känslorna har återkommit ändå.

Jack är som en hantverkare, en finsnickare med att locka fram det som finns i mitt undermedvetna. Med sin skicklighet har han lockat fram känslominnen och satt de i sin rätta miljö. Fått känslokroppen förstå sanningen med dess uppkomst och fall.

Idag har jag förstått att min syster, som plågade mig när hon satt barnvakt för mig, innerst inne inte visste hur hon skulle hantera sina känslor. Hon kunde inte se eller ta emot min kärlek. Hon var helt oförmögen se att hon hade en syster som såg upp till henne och älskade henne.

Jack förstod under sessionen att jag fått blockeringen när min syster lurade mig att tro att hon hade dött. När min syster fick mig att tro att hon var död, grät jag och detta roade henne enormt. Hon hånade och skrattade åt mig. Det här uppstod regelbundet när jag var barn.

Jack insåg att det räckte inte med att jag fick ur mig min ilska över hennes elakhet. Jag var förtvivlat ledsen över att hon hånade min kärlek till henne. Konsekvensen av det blev att jag haft svårt med att få människors uppmärksamhet. Stress och obehag känner jag då jag ska uttrycka mig samtidigt som jag har människors uppmärksamhet. Omedvetet upplevde jag min systers hånande blick.

Men Jack fick mig att se sanningen istället.

Min syster hånade mig egentligen inte. Egentligen älskade hon mig lika mycket som jag älskade henne. Men hon var inte kapabel att hantera sina känslor. Hon kände massor av blandade känslor och visste inte hur hon skulle göra med känslolivet. Vi var båda två utsatta i den här situationen. Det blev som det blev för att ingen vuxen tog ansvar över oss.

Hennes hånande gjorde slut på vår nära relation. Jag gömde undan min kärlek och känsloblockeringen ledde så småningom till att jag inte ville ha henne i min närhet. Det var så mitt medvetna löste det hela.

Jack fick min att se sanningen. Min syster har alltid älskat mig, hon har alltid sett på mig med kärleksfulla ögon. Jack plockade bort hennes oförmåga och han fick mig att uppleva hennes kärlek. Det som vi missat helt som barn.

Gode Gud vad jag längtat efter hennes kramar och snälla blick. Det här fick jag uppleva. Jack fick mig förstå hennes beteende och jag har lyckats förlåta mig själv och henne.

Jag känner stor tacksamhet till mig själv att jag inte gett upp mig själv och tacksam till Jacks skicklighet, hans fingertoppskänsla att ta fram sanningen och få det till förlåtelse.

AK

Nu tänkte även jag berätta om min erfarenhet av hypnos hos jack.
Jag kan säga att jag har haft en enorm tur som fått gå till Jack. Han är “the real deal” och har ett hjärta.
Jag har alltid varit lite tillbakadragen och trott att jag måste vara perfekt, det har lett till stress, panik och ångest. Jag var i en situation för ca 6 år sen där jag inte ens kunde gå utanför dörren. Jag kom fram till att jag hade social fobi, idag ser jag dock inte det så, pga hypnosen och de insikter jag fick efter.

För ca 2 år sen då jag träffade min sambo började jag må mycket bättre och jag försökte gå på Jacks hypnosutbildning eftersom jag verkligen ville arbeta med att hjälpa människor och jag visste redan då instinktivt att hypnos är en mycket bra metod. Väl på utbildningen så fick jag en ångestattack och klarade inte av att vara kvar, utan ett ord så stack jag därifrån med en känsla av misslyckande. Jag kontaktade Jack kort därefter samma dag och förklarade varför jag stack, det hade ju inte med utbildningen att göra. Jack tyckte att vi skulle ta en session och jag visste direkt att det skulle gå, jag skulle nog bli fri ifrån mina ångestproblem, men samtidigt var jag så orolig över att det inte skulle det.

Vi gjorde hypnosen för ca 3 mån sedan nu och allt jag kan säga är; wow! Mitt liv är helt underbart nu! Jag gick till sessionen med hopp om att bli fri från ångesten och gick därifrån lyckligare än någonsin med en ljus framtid. Idag kan jag göra precis vad jag vill, gå var jag vill och tycka vad jag vill. Under hypnosen så fick jag se mig själv, mitt riktiga jag och det jag såg älskar jag. Jag är inte rädd längre och känner ingen oro i onödan. Jag litade till hundra procent på Jack och följde hans råd under och efter sessionen, det tror jag är viktigt. Om man vågar tro på hypnos så tycker jag helt klart att det bästa man kan göra är att testa det om man har något bekymmer! Jag rekommenderar det varm. 10/10 guldstjärnor!!

Ellen Olsson

Världen blev plötsligt större. (Flygrädsla)

Jag har under många år målat in mig i ett väldigt litet hörn tack vare min förmåga att undvika saker jag är rädd för. Jag undvek i princip allt som innebar att jag inte hade kontroll över situationen.
Tack vare dig Jack, så har jag precis kommit hem från en turné i Ryssland, ett jobb som jag inte ens hade tackat ja till för ett par veckor sedan.
Resan innehöll en mängd ingredienser så som flyg, tunnelbana, hissar och tåg samt andra situationer jag tidigare undvikit.
Trots att min hjärna återigen försökte sig på att dominera och undvika så lyssnade jag inte denna gång. 
Efter en fantastisk resa så kan jag knappt vänta på nästa flyg, tunnelbana, hiss och tåg.
Ett väldigt stort tack.

/Jesper Pettersson

Jesper Pettersson

Cornelia Müller heter jag och har levt med ångest i cirka 5 år. I 5 år har jag haft attacker i form av gråt, hjärtklappning och dödångest. I 5 år har jag velat dö, under de åren försökte jag ta livet av mig 2 gånger och har haft ett självskadebeteende. Jag trodde att allt jag gjorde var fel och jag var anledningen till att folk mådde dåligt.

Den 16e december var jag på hypnos hos Jack. Jag fick gå igenom nivåer och gräva inom mig själv vd det var som var fel. För under mina ångestperioder var det något som var fel, men jag visste inte vad. Jag gick in i en sorts sömn, men jag var vaken. Minnet jag fick fram var jag i en spjälsäng, gråtandes. Mamma och pappa stod och skrek på varandra och jag var ledsen. Ett sånt där hjärtskärande skrik var det. En liten flicka, knappt 1 år. Jack bad mig förlåta mamma och pappa för det dom gjort, de skilde sig efter några år och jag träffade inte pappa mer efter åldern 3. Jag har förlåtit mamma och pappa, men det viktigaste var att acceptera mig själv och förlåta mig själv.

Veckorna efter hypnosen för jobbiga, jag visste inte om det hade hjälpt. Mycket i mitt liv hände, jag hade precis flyttat, jag försökte få ordning på mitt liv samtidigt som jag blev lämnad av vad jag fortfarande tror är min livs kärlek. Allt kändes skit igen. Men den senaste månaden har allting släppt, jag är 100 procent övertygad om att jag kan klara detta och att livet blir bättre. Efter hypnosen började jag älska mig själv igen. Mitt kontrollbehov över saker släppte helt. “Det kommer, är det menat att vara så blir det så”. Jag mår så otroligt bra just nu och hypnosen räddade mitt liv.

Efter hypnosen är jag lugn, jag stressar inte upp mig. Ingen mer gråt, ingen hjärtklappning och ingen dödångest. Jag känner mig mer levande än någonsin. Jag tänker inte lika mycket och hänger inte upp mig på saker.

Jag har börjat leva igen.

Cornelia Muller

Hej Jack

Så här blev det:
Jag kan flyga!!! Jag har flugit 11,5 h mellan Köpenhamn och Tokyo x 2! Jag har inte haft ångest överhuvudtaget. Jag har varit spänd och inte kunnat sova (släppa kontrollen helt). Men det gick mycket lättare att flyga långflygning med ett stort plan än korta sträckor med ett mindre. Flygningarna var dessutom väldigt lugna. Så själva flygresorna fungerade mycket väl i jämförelse med tidigare. Nu har jag gjort en långflygning och vet hur det är. Vill göra det igen!!!
Det som också var annorlunda, var när jag skulle flyga tillbaka från Japan. Innan avresan funderade jag överhuvudtaget ingenting på hur flygningen skulle bli. Jag var helt lugn. Skillnaden från när jag skulle åka från Sverige, när jag behövde ringa dig, är enormt stor. Dessutom känner jag att denna effekt är varaktig.
Jag hade underbara, roliga dagar med mina två döttrar i Japan. Vi levde  en av mina döttrars vardagsliv, försökte förstå det japanska samhället, njöt av den goda japanska maten och den fantastiska kulturen. Jag gillar att vara i vardagen när jag reser, åka lokala transportmedel, äta på ställen där lokalbefolkningen äter osv. Denna resa gav mig möjligheter att verkligen börja förstå och känna respekt och beundran för det japanska folket. Japanska samhället skiljer sig så mycket från andra samhällen. Jag tar med mig allt som är gott mellan människor och gör gott i Japan. Mina bästa dagar var när vi bodde hos en japansk familj i deras traditionella ryokan i Kyoto. Jag såg så mycket vänlighet, omtanke och goda samspel mellan vuxna och mellan barn och vuxna i alla åldrar.
Jag är dig oerhört tacksam för att du gett mig möjligheten att förändras! Jag  har fått möjligheten att uppleva allt detta och därmed utvecklas. Jag är så glad att jag sökte i så många år och inte gav upp, utan till slut fann hjälpen till självhjälp i din hypnoterapi.
Nu är det egentligen dags att avsluta mailet, men jag har en önskan. Jag vill gärna ha din hjälp med viktnedgång. Jag vet ju att du jobbar även med det. Jag har svårt att klara av att bli av med de 20 kg som jag ökat i vikt sedan min man dog 2002.  Men jag behöver hjälp med detta.
Kan du tänka dig att hjälpa mig med det?
Varma hälsningar från en glad och lycklig Mia

(Klienten sökte mig för att kunna genomföra en resa till Japan, men det handlar om mer än en rädsla för att flyga. Klienten har genom åren varit igenom olika formar av terapi, NLP, KBT och traditionell hypnotisk suggestionsterapi/hypnoterapi. Vår organisation arbetar ej med traditionell hypnotisk suggestionsterapi, vi arbetar med regressionsbaserat hypnoterapi inom SAHH)

Mia

Jag har haft fobi för att kräkas. Har haft det flera år tillbaka! gått till skol-kuratorn och BUP. Lärde mig behandla situationen, som man gör när man går till sådant. Man lär sig trycka undan det eller annars leva med det. Hur man ska göra för att på bästa sett må bra. Jag ville gärna skriva här eftersom jag är ett levande bevis på att hypnoterapi är ett alldeles fenomenalt nytt sätt! Hypnos har funnits i alla tider, men någon gång måste man väcka det till den vardagliga vardagen och folk måste våga öppna ögonen för något nytt som kanske verkar skrämmande. Eftersom det dock inte är så vanligt är det skrämmande i mångas ögon men när ryktet sprider sig att ”min kompis bästa vän var på sån hypnotierapi” eller att ”min jobbkamrats fru jobbar som hypnoterapeft” så trampas genast nya stigar upp i skogen.

Men för att inte glida ifrån ämnet tänkte jag berätta om det jag varit med om. Hela min skolgång har jag haft fobi för att kräkas, jag går nu i nionde klass. Jag har gått till skolkurator i tre år och BUP i ca 10 gånger. Men det hjälpte för stunden, men absolut inte senare. Jag har heller aldrig tagit några mediciner.

Och sen jag slutade med BUP för dom ansåg att jag var ”frisk” så blev det bara värre med en gång. Min fobi för att kräkas var så pass stark att jag inte klarade av att åka buss eller tåg, jag fick bokstavligen talat panik varje gång. Jag kunde absolut inte gå på bio! inte teatrar! inte åka med på ”utflykter” med skolan. Jag kunde inte äta i matsalen, var absolut tvungen att ha kant platserna, jag var tvungen att sitta närmast dörren i klassrummen. Men ofta klarade jag inte av normala skoldagar, för jag mådde alltid illa, av rädslan för att kräkas. Och åka bil med andra folk än mina föräldrar gick INTE, jag hade till och med svårt för att vara hemma hos kompisar. Och sova över hos kompisar, gjorde jag aldrig, det fick alltid bli hemma hos mig, Min fobi som jag gått hos kurator och BUP med inom lång tid hjälpte inte ett dugg och fobin begränsade mitt liv totalt. Och jag hoppas ni läser detta och förstår att allt är 100% sant.

Min mamma skulle en gång gå på en föreläsning om någonting, men killen som skulle hålla i föreläsningen var sjuk och en annan kom och skulle berätta om Hypnos och Hypnoterapi. Och mamma fastnade direkt, och bokade genast en tid till mig. Visst var jag lite nervös, hade absolut ingen aning om någonting inom hypnos.

Men jag gick dit, till en man, som jobbade i ett vanligt jobb, men hade hypnoterpi på ”fritiden”. Jag tänker inte berätta mer ingående om hypnosen,men jag var där tre gånger. det tog väl ca två timmar varje gång. Idag, är jag ALLDELES fullt frisk! INGET illamående! jag åker buss in till stan med kompisar som aldrig förr, matsals platser och klassrums platser är inget att tänka på. Bio går jag på utan att må illa. Allt som jag inte klarade förr, klarar jag nu, utan problem! vilket märks enormt på betygen och koncentrationen på skolan, när jag helt plötsligt inte behöver tänka på mitt illamående, och om jag skulle kräkas ”vart skulle jag då kräkas någonstans?”.

Hypnosen gjorde att man gick tillbaka till en tidigare händelse, som gjort att man fått den känslan eller fobin för någonting, jag är inte expert på det här nu, men jag har själv blivit hypnotiserad fyra gånger nu. Det visade sig att när jag var liten, ska berätta detta kortfattat, så hade min mamma kräk sjukan och spydde inne på toaletten då hon svimmade, jag såg det, (har alltid kommit ihåg det) och fick panik, jag var bara ungefär sex år. Ambulansen kom, och morfar, och pappa var där, allting runt mamma, för en liten flicka som inte förstår vad som händer är det en stor chock, som satte sår inuti mig. När jag i hypnos gick igenom det, grät jag många gånger men mannen som hypnotiserade mig pratade och visade hur jag skulle göra i mina tankar, men även prata med honom, i hypnos läge. Jag var där tre gånger som jag nämnde, allt borta! helt underbart fantastiskt, hade jag skullat säga en klok sak till hela sverige tror jag faktiskt jag hade sagt detta. Det räddade mitt liv, vart hade annars jag slutat? bakom mediciner och doktorer! helt klart. Jag hade blivit mer å mer isolerad. Men jag kan med handen på hjärtat säga att det är borta. Fobier, som ni säkert vet, växer ju också, mitt illamående och rädsla för att kräkas spred ju sig från allt att tro jag skulle dö, till att jag var allergisk mot allt, till att jag inte vågade åka buss. Men det är borta. Så sent som redan igår var jag och blev hypnotiserad igen. Jag sa att jag trodde en del av mina nojor kommit tillbaka, min ångest. Det kändes som att någon tryckte på min bröstkorg och så har det känts länge. Varje dag. Jag blev hypnotiserad, och jag tänker inte gå in på orsaken men, idag, hela denna dagen, ingen som ”har tryckt på min bröstkorg” borta. Enligt mig är detta helt fantastiskt och min högsta önskan är att Hypnos och Hypnoterapi ska sprida sig. Sprida sig enormt.

/ Fanny

jag ville bara passa på att säga tack en gång till och du ska veta att jag aldrig aldrig  kan tacka dig tillräckligt! Och egentligen vet jag inte varför jag skriver detta åt dig, men jag hoppas du blir lika stolt som mig när du läser detta, för seriöst enda sen alla mina problem försvunnit har allt bara blitt så mycket bättre! Det går inte att beskrivas med ord. Och finns det någonting jag kan hjälpa dig med ställer jag upp direkt! bara så att du vet.

För bara detta senaste, jag vet inte hur länge jag kände att någon tryckte på min bröstkorg, det var väl ungefär 1-2 veckor och det var jätte jobbigt, jag satt liksom på lektionerna och trodde att jag skulle sluta andas och ville liksom bara ”ta bort handen som tryckte på min bröstkorg” och på morgnarna när mamma skulle till jobbet fick jag ju smått panik för det och då ”tryckte handen hårdare på bröstet”. Men så var jag hos dig och efter det har jag verkligen inte en enda gång känt så! det är helt borta, det är fan sjukt.

Är det nått jag ser upp mot i livet så är det dig & hypnos.

TACK Tack tack & tack igen

/ Fanny Kristianson

Fanny

Du får absolut visa fram min tatuering Jack! Hur okej som helst! Texten är “”For changes deep within. Hypnosis changed my life” Jag älskar den, den kommer alltid få mig att tänka på vad hypnos gjort för mig, den kommer alltid få mig tänka på dig! Och på min mamma! Dina ord om skyddsänglar bor i min ängel på handleden! det är som ett armband som aldrig går att ta av!
Fanny Kristianson

Hej! Hur är det med dig? Känner att det är dags att skriva igen. När jag skrev sist var inte problemet helt och hållet borta… det blev bättre och bättre som jag skrev. Men nu har det varit fullständigt bra, länge! aldrig att jag tänker på att sätta i halsen, det är bara gott att äta! jag kan äta fortare och gå upp i vikt! för första gången i mitt liv har jag nått min målvikt. Har alltid sagt en siffra jag vill nå upp till och nu är jag där. Känns fantastiskt. Mina rädslor som ofta satt sig kring mat på ett eller annat sätt har säkert hämmat mig för att kunna gå upp i vikt ordentligt. Nu när det inte finns något som stoppar mig har jag god aptit! Det är en magisk känsla, och den har du hjälpt mig att uppnå. Lika overkligt och underbart varje gång. Är så evigt tacksam för dig och din hjälp. Är på ett sätt “glad” över vad jag varit med om och de problem jag haft. Träffar ofta barn i mitt arbete som jag kan känna igen mig i och stötta så som jag själv vet att jag behövde. Vuxna också för den delen, att kunna sitta och prata om det öppet då ångest/fobier är så otroligt vanligt… Är också så glad för min tattuering, det är så många kollegor / vänner som undrar över den och varje gång jag berättar så är det alltid någon som känner någon och blir oerhört intresserade och tar ofta ditt namn. Jag är levande reklam haha! Många kramar <3
Fanny Kristensson 2017-08-20

Hypnoterapi

När jag hade jobbat med mig själv i cirka ett års tid med fokus på Mia Törnbloms böcker, märkte jag mer och mer hur bra jag faktiskt började må!
Offerkoftans luftmaskor höll på att försvinna en efter en!

Men jag kände att det var något kvar i mig som måste ut!

Vi bär på vår livsryggsäck hela livet, men ibland måste vi helt enkelt tömma ur den för att vi inte ska trilla baklänges av all vikt som den kan bära!!

TYVÄRR finns det dom som inte inser sitt egna bästa och tar itu med det man varit med om i livet!
Varför man inte gör det, kan jag inte riktigt förstå!
Vem vill gå kvar i det gamla och älta allt år efter år när det finns hjälp att få?

Bryter du armen, går du väl ändå till en läkare?
Så varför inte söka hjälp om man mår dåligt i själen?
Är det för skämmigt eller?
Det finns en orsak till varför vi går och mår dåligt! Finner man bara orsaken är det lättare att börja må bra!
Offerkoftans ”biverkningar” kan få oss att tro att vi är galna, att vi inte är värda bättre och vi blir lätt deprimerade då vi inte ser ett slut på eländet!

Men det finns hjälp att få!!!
Bara man vill och är lite lyhörd!

Sätten är många och jag hittade mina…

Jag hade hört talas om en man, Jack, johansen som utförde hypnoterapi.
Visste några som varit där och fått en otrolig hjälp!

Letade upp hans hemsida och sen tänkte jag att det här får ju bära eller brista, sen mailade jag honom!
Fick en tid och fy in i bomben, så nervös jag var den dagen jag skulle dit!

Innan mitt besök, hade jag mailat honom då han ville ha en liten bakgrundsbild på orsaken av mitt besök..
Nämnde min dåliga självkänsla, att jag jobbat med den, men att det var något kvar som behövde komma ut!
Att min barndom med en frånvarande pappa ofta gjorde sig påmint och jag förklarade även andra saker, som är privata.

Innan jag blev hypnotiserad satt vi och pratade en stund.
Han förklarade för mig vad som skulle ske och han berättade även väldigt mycket om våra medvetna och omedvetna sinnen.
Mycket intressant!!!

Att vara under hypnos, var det häftigaste jag varit med om!
Under själva hypnosen är man fullt medveten om vad som händer både utanför och i den!
Man flummar inte bort på ett obehagligt sätt!
Du är väl medveten om var du är, vem som är i rummet, vad du och den som utför hypnosen säger och så!

Under min hypnos, kom det fram personer jag förväntade mig att skulle dyka upp!
Jag kom tillbaka till min barndom!
Han talade om för mig hur jag skulle se mig själv och andra och det var en märklig upplevelse!

Jag skrattade och grät i omgångar och det var så befriande!!!

När jag åkte därifrån, var jag evigt tacksam för att jag kört dit själv.. Hade någon sett det flinet jag hade i mitt ansikte, hade jag garanterat blivit idiotförklarad!
Jag kände mig pånyttfödd på något sätt som är svårt att förklara!!!

Hypnosen gjorde skillnad!
En väldigt märkbar skillnad!!!

Tidigare när jag tänkt på min frånvarande pappa, blev jag alltid arg och ledsen!
Nu tänker jag nästan aldrig på honom och gör jag det, så är det med en neutral känsla!
Jag blir inte upprörd längre!!

Jag märkte även efter hypnosen en rätt häftig sak!
Förr när något har hänt, så har jag ofta varit där direkt med en hjälpande hand i någon form!!!
Synas, bekräftas, känna mig behövd…
Men icke då!!!
Inte nu längre!
Ofta blir min reaktion ”Jaha” och jag kan tänka, vad kan jag göra åt det, sen släpper jag det!

Jag märkte även av att jag inte längre reagerade som jag gjort tidigare på saker som blev sagda!
Jag är mycket lugnare nu!
Lyssnar, tänker och sen pratar jag..
Innan hände det ofta att jag först pratade utan att varken lyssna eller tänka först!

Och det bästa av allt!!!
Helt plötsligt var det som om någon hade tryckt på OFF knappen när det gällde allt detta ältande, spekulationer och tankat som jag haft all vaken tid innan!
Puff… BORTA!!!

Tänk er själva att märka denna skillnaden!
Att tänka ”varför reagerar jag såhär? Jag som brukar gå i taket, tänka eller engagera mig så mycket när något händer!!”
Var fan är alla hjärnspöken!?!
Snacka om en häftig känsla!

Helt plötsligt hade jag hur mycket tid som helst till annat!
Jätte konstig känsla!
Vad i all världen skulle jag göra nu hela dagarna när alla tankar var som bort blåsta?
Vad gjorde jag innan alla dessa hjärnsspöken flyttade in i mitt huvud???
HJÄLP!!!!

Jag lovar er… Skillnaden märktes något otroligt!!!!
Helt plötsligt kände jag ett tomrum i mig själv!
Det kändes både obehagligt och härligt!
Var ju så van vid att alltid ha en hjärna som gick på helvarv!
Alla de där tankarna hade ju tagit så stor plats i mitt liv och nu var det som om jag raderat en hårddisk i huvudet och där fanns MASSOR med ny plats!
Underbart!!!

Det tog lite tid att vänja sig vid det här nya!
En go känsla!
Men ändå främmande på något sätt!!!
Positivt främmande!!!

Det här med att få tid till saker blev ju något nytt!

När man är i offerkoftans värld, har man fullt upp med både sig själv och alla sina egna tankar!
Man har bara tid att göra saker för andra hela tiden eller gör man saker hemma för att man tror att andra ska uppskatta allt man gör, för oftast gör man dom för att andra ska se det man gjort!

Lena  :-)

Lena

Hej Jack (El allergi)

Ja det är sannerligen bättre !

Något stort är på g i kroppen min, det ohämmade begäret efter mat har börjat lugna ner sej och min vistelse invid  en rälig mast inatt gav inga spår öht. :)
Idag är en ny dag och jag mår bättre än på flera år, just nu gör jag saker som legat i åratal.
Hönorna kacklar i takt i hönshuset och jag är dej evinnerligt tacksam.
Jag börjar se på mej själv och mitt liv med klarhet och allt som skulle gjorts för länge sedan tornar upp sej runt omkring mej, och det är mest härligt för nu känner jag att jag kommer att kunna reda ut allt efter hand.

Nu kan jag se mej själv i spegeln och faktiskt inte ogilla det jag ser, klarare blick och så.. min tidigare ”skygghet” är som bortblåst, komplimanger om blicken kommer från omgivningen, det trötta utseende jag fick som bonus med elallergin är tydligen borta!

Jag minns mer och mer av sessionen hos dej och arbetet och hängivenheten i ditt yrkesutövande
blir bara mer och mer klart och imponerande för mej.

Micke

Micke

Jag har mått dåligt i några år, jag kände mycket ilska och var ofta ledsen. Blev rekommenderad hypnos hos Jack och blev väldigt intresserad. Under hypnosen kände jag att jag blev förlåten av mina närmaste, förlåten på riktigt, långt in i hjärtat. Efter hypnosen upplevde jag en väldig glädje och har inte mått dåligt sen dess.

Li 19år

Li

Hej

2010 Min underbara viktminskning!

Jag har varit hos Jack Johansen innan och fått en otrolig hjälp med lite andra saker, så när jag en dag skulle köpa nya jeans och upptäckte att storleken var 44 så kom tanken att gå ned i vikt, dvs viktminskning hos Jack, Ni känner säkert igen er när man går och letar kläder och inser att de storleker som lockar är alldeles för små, det är då man inser hur fet man är, att känna att man måste in och leta bland storlek jättestor, ger ju inte bra självförtroende precis, i dessa stunder brukar jag dra till med att inget ändå är snyggt.

Det är nog i dessa stunder man äter mer än man skall och äter den där extra kakan som man inte borde göra, jag vet ju att man straffar sin kropp med denna smaksupplevelse. ändå gör man det, man vill inte men gör det ändå, hm, sedan går man iväg och köper den stora storleken i allafall.

I skrivande stund har faktiskt bara varit där en gång och det är lite mer än två månader sen och 11 kilo lättare. Till alla er som läser detta skall ni veta att jag mår jättebra i både kropp som själ. I hypnoterapin upplevde jag mig som väldigt liten, upplevde magsmärtor som faktiskt följt mig hela livet, nu tånker och känner jag det inte ens :-). Även min ständiga halsbränna är borta. Upplevde även min egen födelse, vilken upplevelse bara det.

Min egen teori är att för att kroppen skall fungera i samklang måste det jobbiga rensas bort vilket är en stor del av min hypnoterapisession.

När kroppen fungerar som den skall förbränns allt lättare, bara min teori.

Jag har provat många olika sätt att försöka minska min vikt, ex pulverdiet, viktväktarna och visst kan man gå ned men man går upp dom lika snabbt igen och för det mesta vägar man än mer.

Jag mår som sagt fantastiskt och det känns otroligt bra, 11 kilo lättare :-)

Tack Jack

Hälsningar

Birgitta

Birgitta Servin

Hej Jack.

Jag ville bara skicka ett meddelande och tacka för hjälpen med att sluta röka. Det har gått nästan 2 månader och det har gått så sjukt lätt. Första dagen efter var jag lite svettig och skakig, men därefter har det varit hur bra som helst. Jag är jätte impad på hur lite jag tänker på rökning. Andra gånger jag har ”slutat” har jag varit helt besatt vid tanken på cigg, men nu är det helt annorlunda. Skulle gärna vilja lära mej mer om hur det funkar så om du har rekommendationer om läsning så tar jag gärna emot rekommenationer! Du får jättegärna använda detta mail. Det är inte mer än rätt att andra får veta att det hjälper. Jag önskar bara att jag själv gjort det tidigare. Hej så länge!

Tack igen

Sofie Evander Coe

Sofie Evander Coe

Tack för att du hjälpte vår son 🙂

Ett fritt liv

Som tonåring tog jag första blosset. I hemlighet bakom huset, och det har jag fått ångra. I åratal har jag rökt i omgångar, mer eller mindre hela tiden. Jag har aldrig sett mig som rökare förrän jag har försökt att sluta. Och jag har slutat och lyckats men ändå börjat igen. Varför undrar man ju? Jag har alltid avundats dem som har kunnat avstå att röka, hur kan man låta bli? Jag var hos Jack i annat ärende och insåg att han kunde hjälpa mig. Tiden fram tills den behandlingen kändes jättelång, tills jag skulle bli befriad. Jag tog snabba steg upp till Jack, så peppad för att bli befriad och bara längtade efter att få känna som andra rökfria människor, men skulle det funka?

När jag lämnade Jack sa jag att jag la en stor sten hos honom och kände mig befriad och det är jag än! Det är en underbar känsla att känna mig rökfri och känna det som andra alltid har känt. Jag har inte haft ett enda sug och kan inte förstå att jag har rökt någon gång, det känns overkligt. Jag känner en sådan tacksamhet att få känna så här och så pigg och fräsch jag känner mig.

Jag vet många som försöker sluta med plåster och tabletter men som faller dit igen. Jag säger så här, det finns bara en sorts hjälp och den har jag fått!

Tack och du som funderar på att boka en tid för att sluta röka, gör det nu, vänta inte!

/Befriad

Befriad

Hej jack!

Carina Larsson här… jag var hos dej den 16 mars och fick hypnoterapi. jag mådde så dåligt och tyckte allt var så hopplöst. jag såg mej själv som totalt misslyckad och värdelös. jag tog också upp min oerhörda rädsla för grodor! jag var riktigt nervös och trodde inte att jag skulle kunna koppla av så att det skulle funka. men det gick jättebra!en skön men märklig känsla… jag blev verkligen förvånad över resultatet!!! jag kände mej glad o harmonisk och jag kunde till min oerhörrda förvåning och glädje titta på och röra vid bilden av grodan på din dator!!!! på vägen hem kände jag mej som världens lyckligaste… kunde inte sluta le.

Dagen efter skulle jag jobba och jag riktigt längtade dit för att kolla om jag var rädd för grodorna där. men ingen rädsla infann sej!!!! jag ”visste” ju att jag  var rädd men rädslan kom aldrig!!!  så numera leker jag med dom och jag tror t o m att dom är trötta på mej nu…  jag är inte rädd för att vistas i skog o mark längre pga grodor. så detta året kommer det att bli mycket tid i naturen! vad beträffar min självkänsla så kan jag numera t o m säga både till mej själv och till andra att jag tycker om mej själv!!!!!!!

något som jag aldrig någonsin kunnat tänka mej innan… jag kan vistas bland andra människor utan att känna mej hemsk och ivägen, utan att känna att jag måste gå hem för att de andra ska kunna njuta av tillvaron. jag mår mycket bättre än innan!!!! folk har sagt till mej att jag ser gladare ut och är piggare och mer social. detta kommer jag att rekommendera till alla jag känner!!! jag har tid för återbesök i maj och ser fram emot det med glädje! tusen miljoner tack jack!!!! du har gjort det omöjliga möjligt! en stor kram!!

// carina

Carina

Hej Jack!

Jag vill bara meddela att jag har utvecklats ofantligt mycket sedan jag steg in i ditt kontor för ett halvårs sen. Jag kommit långt med mig själv, tack vare din vägledning. Samt… har jag läst Den Fredlige Krigarens Väg oräkneliga gånger nu. Den har verkligen förändrat allt, jag försöker dagligen leva som den lär ut.

Att leva för varje ögonblick, det som har hänt kan jag inte påverka, det som kommer hända blir aldrig som man har tänkt sig. Så det finns bara nuet man kan njuta av och leva efter, det spelar ingen roll vad man gör, bara man läger ner hela sin själ i det.

Jag har levt tillräckligt länge nu utan att njuta av livet, mestadels grubblat över det som har hänt eller oroat mig det som kommer att hände. Som jag har uppfattat lever de flesta människor så här livet ut. Dom oroar sig för mycket om vad som ska hända och glömmer bort att leva.

Jag är väldigt glad att jag har upptäckt detta så här tidigt, men har även förlorat så många år av att inte leva.

Nyligen har jag upptäckt mitt synliga Satori(när sinnet är fri från tankar), jag ska finslipa detta stadium så det alltid är igång. För det är mitt sinne som jag har svårast att stänga av. Men den här vägen jag går är inte lätt, det är därför den är så speciell, unik och underbar att leva.

”The journey is what brings us happiness not the destination”

MVH Ola Albrektsson

Ola

Hejsan Jack!

Jag mår bra nu, och det fungerar bra i skolan nu. Mitt liv var inte så bra innan, blev mobbad av elever och lärare. Och hade svårt att räkna ,skriva, läsa,stava.Så jag blev klassad som dyslektiker Men när jag kom till Jack så förändrades allting i mitt liv. Jack lärde mig att fokusera på ämnen som jag inte kunde. Det var en otrolig lättnad när jag fick godkänt i många ämnen. Och jag fick MVG i Franska. Ingen lärare trodde på mig, men nu kan jag ta upp mitt MVG betyg och visa lärarna att dom hade fel.

Innan jag träffade dig Jack, så mådde jag inte så bra för att jag blev som jag sa både nertryckt av lärarna och eleverna. Jag blev alltid missförstådd av mina lärare, för när jag sa att jag inte mådde bra med att gå ifrån klassen för att få extra hjälp. Jag tyckte att jag missade många viktiga genomgångar som vi hade i klassrummet. Fast lärarna höll inte med mig och ville att jag skulle fortsätta så som jag har gjort. Det mådde inte jag bra på, och jag gjorde mycket sämre i skolan för det. Det blev inte hellre bättre när jag hade mina visuella fantasier som störde mig under mina lektioner. Jag var rädd för att jag alltid kände mig iakttagen. När jag kände det så fick jag bilder av hemska varelser, som jag äntligen har sett i en film eller på tv innan. Så för att känna mig tryggare så hade jag alltid någonting på huvudet ex: Ett lakan eller en luva. Det gjord så att jag kände mig tryggare, som om jag hade ett skydd mot alla mina fantasier på det viset.

Men när jag satt på lektionerna och kände dom otäcka känslorna så satte jag på min luva på mitt huvud. Men det tolererade inte lärarna på lektionerna. Så jag hade mycket mer svårt att koncentrera mig på mitt arbete. Eleverna i min klass tyckte att jag hade konstigt beteende på mina lektioner så de börja kommentera mig. Det var till och med dom som blev irriterade för andra saker på mig. Exempel i 3: an så lekte vissa elever i min klass dunk gömme. Men det visste inte jag så när jag såg min kompis så hälsade jag på honom. Och för att jag gjorde det så tyckte ett par tuffingar i min klass att jag förstörde spelet och gick i mot mig. dom tog in mig i en ring och slog ner mig så att mitt huvud hamnade på ett bruns lock så att jag inte var vid medvetande i ett par minuter. Ingen precis hjälpte mig faktiskt hade alla redan alla gått in på lektionerna. Jag hade svårt att veta vad jag skulle ta vägen, men på något sätt befann jag mig utanför klassrummet efter en stund.

Två dagar senare så blev jag sjuk, jag fick magkatarr då. Jag var sjuk i 2,5 månader, och efter alla smärtor i magen som jag haft så kom jag tillbaka till skolan. Lärarna märkte att jag mådde sämre, och rekommenderade att jag skulle ta i kontakt med bup för hjälp. Fast det hjälpte inte det gjorde mig faktiskt sämre. Men tack vare mina fantastiska föräldrar så hittade vi en annan väg för mig. Vi hittade Eva Olsson och Monica Linden medium. Så jag var hos Monika och tog healing. Men det fungerade inte, för hon kom inte riktigt i kontakt med mig. Så då rekommenderade hon att jag skulle gå till den fantastiska ! Jack Johansen. Först så var jag lite rädd för vad som skulle hända, men när jag träffade honom så försvann min oro.

jag kände mig trygg med att prata med honom om vad som hänt mig. Jag fick reda på att jag var visuell. Och att jag inte var så dålig som jag hade hört från andra. Jag hade en fantastisk talang som jag bara behövde kunna kontrollera ,då min visualitet. Efter några behandlingar med Jack så började jag bli bättre. Efter några till så slutade jag att äta godis m.m. Jag gick ner flera kilo. Från: 66-54. Så det gick bara bättre för mig, och det mesta av det som hade hänt förr, tänkte jag mindre på. Mina betyg gick upp mer än jag hade förväntat mig när jag började 6: an. Nu går jag i nian och mår bra! Och bra betyg, dom betygen som jag har nu skulle jag inte haft utan Jacks hjälp. Så jag tackar Jack otroligt mycket för allt han gjort för mig och min familj! Det här har varigt min väg till en ljusare framtid. Jag skulle vilja att många fler där ute skulle få den hjälp som jag har fått! Hypnos är fantastiskt! Jag tackar dig Jack Johansen en av dom snällaste människorna på jorden för att Du hjälpte.

Med vänlig hälsning Dennis

Dennis

Jag kom till Jack för att sluta röka, men efter att ha berättat kort för honom om min barndom, så ansåg han att vi skulle vänta med rökningen och ta annat först. Jag gick ner i hypnos(en helt underbar känsla, man är så avslappnad)och upplevde trauman från min barndom. Mitt första minne var från spädbarnsstadiet! Eftersom jag är uppvuxen med två psykiskt sjuka missbrukare så var det inga trevliga minnen som dök upp. Efter att vi hade gått igenom hela min barndom, så var det dags att trösta det lilla barnet och ta bort hennes rädsla, lugna henne och förlåta. Det var en sådan befrielse att förlåta och efteråt så kände jag mig så lätt om hjärtat och i sinnet.

Jag har mått fantastiskt bra sedan jag var hos Jack och jag kan verkligen rekommendera honom, speciellt om man har haft en jobbig uppväxt. För det går att bli fri från den och må bra!/Sara

Sara

Hej Jack,

hoppas du mår bra!

Tänkte bara skriva någon rad och berätta om tiden efter behandlingen hos dej i  somras.

Jag levde under många år i ett destruktivt förhållande, det gick mer än 20 år  innan jag hade kraften och modet att bryta upp. Konflikterna fortsatte  dessvärre även efter separationen och mitt i allt detta finns våra barn. Jag inbillade mej nog att bekymren skulle försvinna med min f d sambo, att det enbart var han som hade bekymmer, men så enkelt är det ju inte…

Jag fann stöd hos min svägerska, tillsammans gick vi till Al-anon och deltog i en del möten där. Till en början kändes det enbart positivt att träffa andra med liknande problem, men efter ett tag tyckte jag inte att mötena gav så  mycket; jag bara älte samma saker om och om igen. Jag funderade också över varför jag oftast tycks söka mej till en viss typ av människor och insåg väl att jag måste arbeta med mej själv, men visste inte var och hur! Jag hade ganska ofta huvudvärk med illamående, var lättírriterad, väldigt trött och hade en känsla av maktlöshet.

En väninna berättade om hypnoterapi och sina egna erfarenheter från en behandling hos dej. Efter en tid bokade ju även jag ett besök och det var en omvälvande upplevelse att under hypnosen gå bakåt i tiden! Närmsta tiden efteråt rådde stor förvirring på alla plan…Enorm trötthet den första veckan med kraftiga humörsvängningar; ena stunden ”speedad” och i nästa arg/ledsen utan synbar anledning. Det var kanske inte så lätt att befinna sig i närheten av mej under denna tid, det var ”jag mot världen”!   Nattetid många underliga drömmar, man sov dåligt och var mer död än levande på morgnarna. Men det fanns också en ny positiv och nästan bubblande känsla som blivit allt starkare med tiden.

Nu har det gått drygt en månad och jag måste säja att jag är överraskad över hur kraftfull denna behandlingsform faktiskt tycks vara! Jag tycker jag har fått en mer avslappnad syn på tillvaron, är heller inte lika misstänksam mot personer i omgivningen.  Har också märkt att jag nu reagerar starkare på stress än tidigare, men det ser jag som ngt positivt eftersom jag nu förhoppningsvis blir mer lyhörd för mina egna behov, blir bättre på att sätta gränser gentemot andra etc. Är det verkligen möjligt med så pass stora förändringar på så kort tid? Ärligt talat vet jag inte vad det är för slags förändring som sker, känner inte riktigt igen mej själv alla gånger (spännande!)

Ja, jag känner att jag har fått en andra chans och att jag har hur mycket som helst att ta igen. Utan din hjälp hade jag säkerligen trampat vidare i gamla spår ett bra tag till framöver. Tack för din hjälp och ha det så bra!

/Hälsningar Sanne

Sanne

Hejsan Jack! jag bara måste skriva detta, för efter sist jag har vatt hos dig, har det hänt roliga saker! // Fanny Kristianson. för dessa två dagarna (8-9 Augusti) har det hänt 4 bra saker, tänkte berätta, hur det var, och hur det var innan! Hoppas det inte tröttnar ut dig.

Händelse 1. 8 Augusti 2008.

Jag åkte in till stan med min kompis. Jag mådde inte illa innan bussen, inte på bussen, trots att jag åkte själv i 10 minuter, inte på hela resan, inte någonting när vi var i malmö, inte innan vi skulle hem, inte när iv åkte bussen hem, inte dom sista tiominuterna när jag åkte hem. INGET illamående alls!

Sen förra gången jag åkte in till malmö liksom, då grät jag 30 minuter innan bussen gick, mådde jätte illa och fick panik, var nära på att missa bussen för jag inte ville… åkte med bussen, men mådde illa ca halva vägen in ändå. Sen när vi skulle hem mådde jag illa, och då slapp jag undan det, för pappa körde oss……. Snacka om skillnad på dom två gångerna!

Händelse 2. 8 Augusti 2008.

På kvällen skulle jag och mamma på bio! Och kolla på Mamma Mia. Jag mådde inte alls illa innan, jag brydde mig inte ens vilka platser vi fick, ifrågasatte inget. Åkte till Bion, gick in på bion satte oss. Kollade på hela filmen, INGET illamående ALLS. Hade det varit förr, hade jag inte gått på bio om jag inte fått kant-platserna… Och om inte dom hade varit lediga, hade jag struntat i att gå på bio över huvudtaget. SNACKA om förändring där också!!

Händelse 3. 9 Augusti 2008.

Vi håller på att bygga en farstu utanför ytterdörren, eller, pappa håller på att bygga den. Och så behövde han hjälp med att mäta och rita… Han kunde inte göra både och. Och vi stod där tillsammans och han höll den jag skulle rita efter, och jag ritade. Där var många saker, som stått där länge, men jag brydde mig inte om att där kunde ha funnits kryp… Tänkte inte ens på det. Sen när pappa skulle leta efter sin penna, lyfte han på en stor påse som låg över en hink med lock på. Och så kröp där en spindel, som var ungefär som min tumm-nagel. Kanske inte jätte stort, men stor för mig, haha. Iallafall så sa jag ”pappa! vänta” så väntade han, så sa jag ”ska jag döda den?” så sa pappa ”nä, eller ja, gör som du vill” så tog jag mitt pekfinger och bara mosade den!!!!!!

DET kallar jag STOR förändring, jag menar, hade det varit förr, hade jag backat undan, och inte hjälpt pappa förren den spindeln var borta. Och det roliga i detta också var att… Den spindeln jag mosade med mitt pekfinger (!!!) var precis lika stor som den spindeln som kröp på min vägg, som jag blev så rädd för och vägrade gå in i mitt rum…

Händelse 4. 9 Augusti 2008.

Kanske den minsta, men sen min spindelfobi försvann, har rädslan för kryp också försvunnit. För när jag skulle gå och lägga mig satt där en tvestjärt över min kudde! liiiite äckligt, när man skulle sova ju, Men det tyckte inte jag, jag hämtade papper och tog den, sen la jag mig i sängen och somnade, utan attt kolla fall där fanns fler kryp eller nått… Hade det varit förr, hade jag väckt hela huset, haha , men seriöst, så hade jag kallat på mamma eller pappa, stått och kollat på tvestjärten och väntat på att dom skulle ta den, sen hade jag rysst hela täcket och kuddarna, kollat så att nätet för fönstert satt bra fast…

DET är också STOR skillnad.

Jag säger bara TACK TACK TACK!  det är helt sjukt!!

Fanny

hejsan hoppsan Jack ,

Jag har mått mycket bättre nu och kan koncentrera mig mer i skolan och är bättre på att sitta stilla . Det är jag väldigt glad för. Och jag är inte sur på min pappa längre , jag mår bra när jag är hos han och vi bråkar inte . Jag var hos han i helgen och då var allt som normalt , det är tider jag har saknat . Att inte bråka med honom och sånt , det va riktigt skönt. De har också gått bättre för mig hemma hos mamma och på träningarna . Jag har precis kommit hem från en träning och tränarna var väldigt stolta över mig . Det känns väldigt bra att få beröm för något man gjort bra .

MVH. benjamin ,

tack så väldigt mycket .

ADHD

(Benjamin 13 år)

Benjamin

När jag sökte på ordet hypnos, dök många sighter upp på min dator, men fastnade för din hemsida, för den var så lättförstålig, lärorik, ”varm”, kändes trygg och träffade mig rätt in i hjärtat, vilket gjorde att jag vågade kontakta dig Snabbt fick jag en tid för ett möte.

Har haft vissa låsningar i mitt innersta och inte riktigt kunnat förstå varför? Sökt och sökt, läst den ena boken efter den andra diskuterat med mina vänner och bekanta, gått i grupp-terapi för att hitta något som stämde in….., och varför jag kände som jag gjorde men lyckades inte på egen hand lösa det, ej heller med den grupp- terapi jag gick i för flera år sedan tillbaka, hjälpte bara till viss del.

Ett av mina problem har varit att jag har skakat i mina händer, så jag inte kunde lyfta varken glas, kopp eller bestick vid olika sammankomster. Detta var när jag skulle träffa nya obekanta människor, jag ”målade” upp ett scenario, att jag kommer aldrig att klara av det, (svårt att skriva ordet aldrig nu, för det finns inte längre i  sammanhanget) har tackat nej till mycket i mitt liv på grund av detta.. Har  tyckt att alla andra varit mycket bättre än mig själv och nedvärderat mig själv. I mitt liv, sedan 29 år tillbaka har jag varit med om en grav misshandel. Med annat i botten och med andra händelser i mitt liv – har känslan förstärkts av mina problem, som jag löst på mitt sätt, men allt har funnits kvar i det undermedvetna.

Efter första hypnosen hos dig, så kändes det som om en del kom på plats av mina känslor, kände mig befriad och en känsla av lättnad och förlösande. Jag kände mig på något sätt hel och förstod allt på ett helt annat sätt än tidigare. Det var inget fel på mig……det var annat och andra som orsakat mina problem, inte jag själv. Förståelse genom hypnosen som sökte i mitt undermedvetna och med dina befriande och stärkande ord gjorde mig hel igen. Den innersta resan var helt fantastisk, otroligt läkande för den innersta oroliga själ som jag var som arbetat och undvikit olika situationer vid mitt medvetande i det dagliga livet.

Andra hypnosen var likaså och gjorde mig ännu mer HEL. NU kan jag leva, utan undran, utan anklagelse mot mig själv – allt är borta – ljuset har kommit tillbaka även i mitt innersta rum. Inga fler begränsningar – allt går och jag är gladare. Tack Jack för din otroligt breda kompetens och kunnighet, även ditt sätt att bemöta och förstå gör att jag varmt kan rekommendera dig åt alla. Vänta inte du som läser detta, om du har något du känner inte stämmer, ring Jack Johansen, han hjälper dig, det är jag övertygad om.

Annika Helsingborg

Annika