Tillbakablick!
Det är alltid intressant att följa upp hur det har gått för klienter här kommer en ända tillbaka till 2005

Specialistläkarens dom: DU KAN ALDRIG BLI BÄTTRE – DU KAN BARA BLI SÄMRE

I ca 7 år hade jag kämpat med min värk, som successivt eskalerade. Diagnoser: Fibromyalgi och Morbus Dercum ( fettvävsreumatism ) som bl a resulterade i sömnbrist, febertoppar, rörelsehinder och inskränkt socialt liv som följd.

Jag hade ett jobb som speciallärare för förståndshandikappade elever, som jag älskade. Underbara kolleger och en fin förstående rektor stöttade mig på alla sätt och vis. Jag kämpade på, men tyvärr blev det en successiv minskning av min kapacitet och jag tvingades gå i pension.

Det blev en tuff tid. Jag ville så mycket men kunde inte! Till sist accepterade jag situationen och började se mig som handikappad. Jag vande mig vid användandet av hjälpmedel som t ex kryckor mm. Läkarens ord att jag bara kunde bli sämre ringde i öronen och bidrog till skapandet av mina negativa förväntningar. Risken att hamna i en depression låg nära till hands.

MEN den 18 mars år 2005 tog mitt liv en vändning! Den dagen blev starten till mitt nuvarande goda liv. Jag hörde talas om Jack och hans verksamhet. Jag ringde till honom. Det blev ett samtal, som pågick i drygt en timme och resulterade i ett besök hos honom några dagar senare. Det blev tåget till Kristianstad och en promenad fram till adressen. Men oj ingen hiss ! Stapplande och pustande med kryckorna till hjälp nådde jag översta trappsteget, där jag välkomnades av en varmt leende Jack !

Vilken upplevelse det blev! Med Jacks hjälp befann jag mig snart på rätt nivå, ett naturligt tillstånd, varifrån jag lotsades vidare i denna dynamiska emotionella terapi. I samarbetet mellan mig och Jack togs allt som kom upp varsamt om hand. Leende o glädjefylld kom jag tillbaka till nuet. Vi hade ett fint samtal och därefter tog jag tåget hem igen. Jag var trött och fylld med tankar om vad som egentligen hade hänt och vad som skulle hända härnäst.

Och vad hände? Jo, det blev två dygn med oerhört svåra smärtor. Jack ringde och kollade upp. Processen i kroppen var igång. Morgon nr tre vaknade jag med solen skinande in genom fönstret. Jag hade sovit en hel natt !!! Jag klarade lite bättre av att vända mig och att sätta mig upp i sängen!

När de undermedvetna negativa känslorna frigjorts, kunde nya tankemönster skapas och kroppen börja läka. De tidigare negativa tankarna och förväntningarna var som bortblåsta! Efter denna frigörelse var mina förväntningarna enbart positiva. Jag kände bara glädje och tänkte:” Jag kan bara bli bättre !!!”

Under processens framåtskridande blev jag allt mer rörlig och smärtfri – helt enkelt frisk ! Min läkare på vårdcentralen var mycket intresserad och dokumenterade mitt hälsotillstånd hela vägen. Det togs prover som visade att alla värden förbättrades.

Under och i nära anknytning till terapin tillägnades jag starka andliga upplevelser. Min sedan tidigare starka tro och intresse för olika trosinriktningar berikades och gav mig styrka ock kraft att på olika sätt, bl a genom healing, kunna vara till hjälp för mina medmänniskor.

Idag år 2020, alltså 15 år senare är jag 78 år och har med mig erfarenheten och kunskapen om att våra förväntningar är en nyckelfaktor.

Vid tre tillfällen har jag fallit. Vid andra tillfället skadade jag vänster arm mycket illa. Senan slets av från axelfästet och trasades sönder. Två skickliga läkare gjorde ett fantastiskt jobb. Jag kan använda armen, men med begränsningar. En vecka var jag inlagd på sjukhus.

Dagen före operationen informerade en läkare mig om att det var en komplicerad skada och att man inte kunde uttala sig om resultatet. Detta uttalande köpte jag inte. Min tanke var:” Klart att det går bra ! “Jag fick även veta att dagen efter operationen var svårast gällande smärta och att jag skulle få smärtstillande medicin.

En medpatient hade hört läkarens ord om att smärtan kunde vara svår dagen efter operationen. Hon kom mycket förundrad bort till mig. Hon upplevde mig som avslappnad, skämtsam och positiv.

Jag berättade om terapin hos Jack om vilken möjlighet den ger oss att läka, att kunna gå vidare och att genom självkommunikation kunna hantera olika typer av smärta och problem, som kan uppstå i livet

Varje år den 18 mars firar jag alltid, med största tacksamhet, den möjlighet jag fick att förändra mitt liv. Jag går nu vidare med många goda förväntningar gällande framtiden ! Tack Jack !

Ja du Jack, nu får du kolla igenom och ge ditt utlåtande.

Ha det gott ! Kram

Ingrid

Ingrid Widerberg

Hej Jack!

Innan jag kom till dig så hade jag levt med ätstörningar sedan jag var 15 år som jag inte fick hjälp med på annat håll, sköldkörtelproblem, problem med att gå ner i vikt, en inre stress jag försökt få bort i många många år men som aldrig lämnade mig oavsett vad jag gjorde. Jag har haft scenskäck hela mitt liv även fast jag stått på scenen nästan hela mitt liv samtidigt. Men inför varje uppträdande så fick jag panik attacker och jag förstod aldrig vad som gjorde att jag inte kunde tycka jag var tillräckligt bra på något. Jag har hela mitt liv haft prestationsångest i allt jag gjort och allt jag velat göra har blivit uppskjutet pga hjärnspöken som sagt att jag inte kommer klara det ellr för att jag trott jag inte varit bra nog.

Jag har gått till olika terapeuter för jag fick social fobi. Trodde jag..men det var bara att jag inte vågade vara mig själv för jag var rädd för vad alla andra skulle tycka om mig och jag fick prestations ångest såfort jag umgicks med människor. Det var mycket som var upp och ner när jag kom till dig Jack och mycket som jag inte kunde reda ut själv eller med de olika terapeuterna för jag aldrig kände att det träffade rätt. Efter min första session med dig så kom mycket upp, Jag grät genom hela sessionen där jag fick känna ensamheten och sorgen jag kände mig som litet barn.

Det var befriande och efteråt kände jag mig tom. Tom på onda tankar om mig själv och jag fångade mig själv stå framför spegeln och säga att jag älskade mig själv och hur jag såg ut. I detta ögonblicket stannade jag upp och upprepade det en gång till. Det har aldrig hänt tidigare. Jag har aldrig menat något bra jag tidigare sagt åt mig själv. Jag kände mig fri. Jag hade inte längre ångest över vad jag åt eller hur lite eller mycket jag tränade. Jag hade längre inte tankar om att alla mina val jag gjorde skulle sluta med att jag skulle gå ner i vikt. Mitt liv slutade handla om att gå ner i vikt och att göra allt för att inte gå upp i vikt.

Mitt liv började istället handla om att jag ville vara mig själv och ta för mig i livet, visa de jag har omkring mig att de är viktiga för mig, vilja visa min sambo att jag älskar honom. Det fanns så mycket saker i mitt liv som jag prioriterade bort när jag hade huvudet fullt av stress och ångest över min kropp och mina träning och mat scheman. Mitt liv förändrades helt och hållet och min syn på vem jag är och hur jag ser på mig själv är totalt vänd åt rätt håll.

Min andra session var så nyligen så jag inte hunnit reflektera men jag vet att det gjort nytta för mig. Jag fick svaret på min scenskräck och det känns efteråt som tyngd har släppt från mina axlar och jag känner mig som en ny person som vågar vara spontan, vara mig själv och vet vad jag är bra på. Jag är så tacksam för hur du hjälpt mig insett detta och komma till den platsen jag befinner mig på idag. Du var mitt sista hopp och du har verkligen förändrat hela mig och min syn på livet. Tack för allt!!
Elin Östlund

Jack är en fantastisk Hypnotisör som med stor skicklighet tagit mig med på resor mot inre frid och harmoni. Jack är väldigt inkännande och räds inte att ta till kreativa lösningar för att hjälpa sina klienter vidare i sina processer. Att uppleva och utföra hypnos med dessa verktyg för de olika processerna är bland det bästa jag gjort!

Jag är väldigt glad och tacksam för tiden som Jacks elev och för de sessioner han hjälpt mig personligen i.

Med värme rekommenderar jag Jack!

Ylva Wegler

Hej Jack

Jag vill åter igen tacka dig för hjälpen jag fått via hypnosen, att hitta mig själv. Jag har fått två sessioner och jag känner en sådan lättnad. Redan efter första sessionen lade jag undan cigaretterna efter ca 35 års rökande. Jag har gjort några försök tidigare men inte med någon större framgång, utan börjat efter en tid igen. Jag känner mig glatt överraskad hur lätt det gick med hjälp av hypnosen. Med din guidning hittade jag orsaken till varför jag börjat röka, vi hittade även knuten till min övervikt. Jag har ett lugn inom mig nu som jag aldrig känt förut. Jag har lagt många timmar hos öppenpsykiatrin, många tårar har trillat och jag har trott mig veta hur jag ska handskas med mitt självförakt men jag märker vilken skillnad det är nu. Jag har blivit vän med mig själv på riktigt, inte som tidigare då jag trott att jag kommit en bit på väg men ändå känt att det legat något under ytan och lurat, som jag aldrig fått fram. Detta är det bästa jag har gjort! Jack, du har med ditt lugn och ditt engagemang hjälpt mig och gett mig mod att våga leva mitt liv för min egen skull. Känns så skönt att känna att jag kan vara trygg I mig själv och inte vara tvingad att söka bekräftelse utifrån hela tiden.

Petra Kempf

Har länge känt mig triggad av olika saker utan att logiskt komma fram till hur de hör ihop. Jag visste att trots att det var helt olika händelser som triggade mig så hörde de ihop. Allt förstärktes förra året när en person smög upp bakom mig och jag kände hur hela mitt system låste sig. Efter den händelsen så har min kropp “låst” sig vid flertal tillfällen och känslan av att något smugit sig upp bakom mig har dykt upp. Jag har fått svårare för att fokusera och koncentrera mig. Jag har alltid haft svårt för att dansa med någon som är framför mg och håller om mig. Har aldrig varit rädd för döden men för ensamhetskänslan. Har hur lätt som helst kunnat stänga av mitt känslosystem. Har alltid levt efter ensam klarar sig bäst. Har aldrig haft tillit till läkare, inte ens som liten. Har inte knutit an till min familj och levt ett easy come easy go liv osv

Jag hamnade ganska omgående i en situation som mycket liten. Jag var tillsammans med barn. Det var otäckt och jag “spelade död”. Det var något bakom mig och det var något som lutade sig över min säng som gjorde att jag blev rädd och spelade död. Jack tog mig fram och tillbaka från liten till det stället där min kropp nu låst sig. Det var samma känsla. Det var något bakom mig. Jack bad mig vända mig om och titta efter vad det var som fanns bakom mig. En mycket märklig känsla av att ha en kropp som inte lyder och är mycket liten. Jag vände mig om och det fanns en “vägg” där och bakom den fanns “något. Jack bad mig titta efter. Det jag såg var att det var ett skynke som hängts upp för att skilja två rader av sängar åt och bakom “väggen” fanns andra barn. De låg i likadana sängar som den jag låg i. Det var inget farligt alls. Efter det bad Jack mig att istället för att spela död när det här hemska lutade sig över mig i sängen, öppna mina ögon och se efter vad det var. Det var en kvinna med JÄTTESTORA glasögon som tittade på mig. Denna minnesbild från en sann historia var orsaken till mina reaktioner. Ett barn som var för litet för att förstå och kunna tolka situationen.
Detta har jag levt med hela mitt liv. För jag var 8 månader när jag hamnade på sjukhus. Jag låg kvar tills dess att jag var 15 månader. Detta var på 60 talet och då var inte föräldrarna där. Min mamma kom en gång i veckan och hälsade på. Barn skulle gråta för de skulle härdas. Det var många barn i de här rummen. Alltså mycket olika energier och mycket känslor från små ensamma barn. Jag var döende när jag kom in och det var en läkares fel. Jag har alltid vetat om att jag legat på sjukhuset men ingen i min familj har någonsin pratat om det. Jag skrev efter journalerna för några år sedan och fick i de reda på min hälsostatus. Rent logiskt vet jag att det har påverkat mig. Just det här som dök upp hos Jack var inget jag hade en aning om.
Nu när det gått några dagar och min kropp har börjat landa kan jag ju tydligt se hur mycket detta har påverkat mig.
Igår gick jag till den plats i Helsingborg där min kropp låste sig. Nu förstår jag precis varför, just där. Jag kände inget annat än ett stort lugn och jag kunde le och var tacksam för att min kropp visat mig så tydliga tecken. Jag känner nu känslor som jag lagt på hög poppa upp. Jag har dansat med en man och det kändes obehagligt fast inte så jag ville skalla honom denna gång. Obehaget försvann och det kändes ok. Känner och låter det komma.
Om jag hade fått frågan om vad som ställt till det för mig hade jag aldrig kunnat nämna den här händelsen, att det var min sjukhusvistelse som ställt till det hela mitt liv. Som varit anledning till mina fattade beslut. Nu vet jag och och det känns helt otroligt. Så här blir det när det blir rätt.

Just nu har jag avslutat mitt tredje yoga pass med fullt flow. Något jag varit tvungen till att tvinga mig till tidigare och därför inte gjort det sedan augusti 2014. Det känns som jag bara fortsätter där jag slutade. En av de största gåvorna jag fått efter torsdagens terapi hos dig.

Catrin

Hej Jack!

Varmt TACK för allt du gjort för min dotter! Hon var hos dig i söndags för tredje gången. Det märks att hon har processat saker och ting och fått nya perspektiv. Hon är gladare och tryggare och också starkare genom de insikter hon gjort. Det är så härligt att se och uppleva! Vilken utveckling!

Så fantastiskt med denna din dynamiska emotionella hypnosterapi!

Också min son var hos dig 2 ggr (tror det var ca 1 år sedan). Han reflekterade över mycket och gjorde stora insikter genom sessionerna med dig.

Som förälder kan jag stötta och backa upp men det behövs hjälp utifrån också. Har känts så tryggt att rekommendera mina barn att gå till dig! Och du ska veta att du gjort så mycket gott för dem!!!

Ser mycket fram emot din bok!

Stort TACK igen och varmaste kramar från en glad mamma!😃🙏

Hjärtliga hälsningar

Caroline Lindow

2020-10-28

Caroline Lindow

Hypnoterapi och mitt möte med detta fantastiska verktyg!

Under de senaste fem åren har jag arbetat med mig själv och under de senaste tre med hjälp av hypnoterapi. Jag har kommit långt, längre än vad jag trodde var möjligt och längre än mina föresatser. Jag formligen älskar hypnoterapi! Det sker snabba resultat och när jag slutligen trodde att jag enbart finjusterade vissa saker (min barnlöshetssorg) så gjorde jag ett genombrott. All min mycket lilla men dock gnagande oro är fullkomligt borta och tillika min sorg. Jag är evigt tacksam för Jack för den session som han erbjöd.

Tusen tack Jack och min förhoppning är att alla får uppleva just det som jag fick av Jack!

Jag är och förblir evigt tacksam.

Kristina

Hej Jack!

Idag när jag stod och diskade så fick jag till mig en stark känsla av att vilja dela med mig lite av vad som hänt sen senast vi sågs i Maj 🙂

Det har varit tufft, mkt emotionellt, mkt ångest, sorg, ren och skär ilska (mot mig själv och utåt) med mycket mera, som kunde komma upp utan ngn förvarning.

Många ggr var det en reaktion på saker som hände omkring mig. Jag var arg, besviken, väldigt ledsen och sorgsen under många veckor samtidigt som jag kände en större frihetskänsla än vanligt vilket blev en väldigt stor kontrast i måendet och svårt att ta fatt i allt och förstå, så jag lät hela processen få ha sin gång genom att verkligen känna in på varje känsla som kom upp.

Mitt barn var i samma veva iväg hos släktingar över hela sommarlovet vilket möjliggjorde full fokus på mig själv med alla utbrott, tårar, där jag periodvis låg hela dagarna i soffan och sörjde,medans nattetid gick åt ångest..

Allt har fått ha sin gång och har nu resultat till att min ätstörning varit borta sen en månad tillbaka 😊

Det känns konstigt att skriva då jag själv knappt kan förstå det, samtidigt som det idag känns som en självklarhet att må som jag gör nu 🙂

Någonstans i mitten av Juli bestämde jag mig för att jag är värd en förändring och gav det ett försök, och till både min förvåning, lycka och tacksamhet så gick det denna gång och det känns som att en ny (inre) värld har öppnat upp sig ♡ Saker och ting har börjat falla på plats och jag går mot en stor vit dörr där det står KLAR och MEDVETEN på i min resa här på jorden.

Jag är så tacksam för din hjälp att ett tack inte känns nog. Jag kommer aldrig glömma det du hjälpt mig med och är så tacksam att universum lät mig få komma till dig i just rätt tidpunkt. Tack för allt Jack ❤🙏🏼

Hoppas att du fått en underbar sommar du med 😉😊

Varma hälsningar till dig

/ Monika

Monika

Hej Jack!

Vill önska dig en God Jul och ett Gott Nytt År

Jag vill också passa på att berätta att jag mår bättre än på många år och då är det ju ändå jul och alla andra stressar, inte jag. Jag lever här och nu och det blir ju jul ändå fast man har glömt något, så varför stressa?!

När jag var hos dig första gången hade jag inga som helst förhoppningar om att bli så här bra. Visst önskade jag att det skulle hända något och att jag skulle bli bättre än vad jag var, det ska jag väl inte sticka under stol med. Annars hade jag väl inte kontaktat dig.

Jag fick återuppleva olyckan som hände 1994 då jag fick en sekretärskiva i huvudet samtidigt som jag vred på huvudet och tittade bakom mig, vilket gjorde att mina nackmuskler på höger sida genomgick en distorsion, vad man i dag antagligen kallar en whiplash. Den värk som jag haft sedan dess har genom åren utvecklat en fibromyalgi och även artros i höger käkled. Jag berättade inte för dig om artrosen i käken då jag inte ansåg den så relevant just då. När jag sedan körde hem mina 9 mil efter det första besöket, så kände jag att det började knaka och krasa i min högra käke och det var både obehagligt och behagligt på något sätt.

Artrosen är i dag borta och jag behöver inte ha min bettskena om nätterna längre! Värken i höger sida som jag har/hade haft sedan 1994 är till nästan 100 % borta. Vid förkylningar och virus kommer den dock tillbaka men inte alls i den utsträckningen. Kan tillägga att när jag hade min värk var det just vid de här tillfällena som det var näst intill outhärdliga med värk.

Jag har även kunnat sluta med en sorts tablett som jag var tvungen att äta för min värk. I och med det har jag fått bort en hel del biverkningar som jag fick av dessa. Bland annat har jag i och med det gått ner 4 kg utan att lyfta ett finger :-).

Var hos dig två gånger till och du har hjälpt mig med att ta tillbaka mitt liv.

Tack Jack!

Annelie Martinsson

Annelie Martinsson

Jag har i många år kämpat med ångest. Alltid varit långa perioder med ångest som inte blomma ut, istället bara låg i bröstet som ett tryckande monster. Sökte hjälp på massa ställe, men då det inte fanns någon egentlig anledning för min ångest blev det ännu mer frusterande. Oftast kom den när mitt liv såg som bäst ut och jag borde varit lycklig!
Efter att tröttnad på medicin som får en att somna av utmattning och terapisamtal som bara skrapa på ytan av problemet (då jag inte själv visste vad som störde mig)!
Skrev jag till Jack och fick komma till honom. Jag fick en tydlig bild av mig själv som liten och kände en krampig ångest(starkare än jag kan minnas jag känt). Det visade sig att det var min första lärare som utan problem lätt mig skämmas inför hela klassen över min dyslexi. För att jag inte lärde mig som de andra barnen, för att jag inte ville läsa högt. Känslan av att vara dum och inte klara något var det som gav mig ångest. Även fast jag nu som vuxen inte tycker så om mig själv så fanns det kvar där.
Nu några veckor senare är det som att kroppen förväntar sig ångesten ska komma, men den är inte där! Det är en bra konstig känsla först av kontroll och sen inser man att det är känslan av frihet.
Plötsligt är man fri i sin kropp och kan göra precis vad man vill!
Vet att hypnos låter läskigt men att leva livet fast i sin egen kropp är bra mycket läskigare.
VAR FRI /Therese
Therese Rosander

“Redan från 6 års ålder har jag varit mobbad i skolan, men älskad i hemmet. Detta medförde olika signaler för mig redan då och har följt efter mig hela livet. Jag har aldrig vetat vem jag är på riktigt, varför räcker jag inte till? Utvecklade ångest, depression, självmordstankar och panikattacker runt 18 års ålder då det kändes som att jag gav upp om livet.. försökte själv att reparera mitt liv men det blev aldrig bra då det uppkom värre och värre saker i livet senare.. psykiskt och fysiskt nedtryckande förhållande som gjorde att jag blev en person med mycket hat, aggression och tillit till människor var som bortblåst.

Jag tog sedan kontakt med jack och gick en gång för att testa. Hade inte så mycket fakta om hypnos eller några förväntningar, men efter den gången och allt jack sa till mig hjälpte mig att gå vidare. Min barndom hade legat och grott så mycket att det satte sina spår i allt jag gjorde. Jag kunde släppa det gamla, få ro, jag hittade mig själv igen.. jag kunde börja om på nytt.

Sen vi träffades har jag tagit åt mig av allt du sagt. Jag har dessutom bytt jobb så jag har blivit en helt ny positiv person som börjat om på nytt. Alla säger att det lyser om mig och jag känner själv att sen sist jag var hos dig så har jag ändrat attityd och ser allt annorlunda. Är mer lugn i mig själv och lyssnar på vad jag vill och är mig själv.

Jag är väldigt glad att jag för en gångs skull gjorde något för min egen skull och som förändrade min syn på livet! Tack! “
Joella Holliday

2018 03 10

Mina spontana tankar efter en session med Jack.

Idag är början på mitt fria liv. Det känns som om jag suttit fast och låst i många år men efter sessionen med Jack Johansen idag så känner jag mig fri. Jag har känt så många jobbiga känslor i min kropp och inte mått så bra av dem. Periodvis rätt bra men de dåliga, jobbiga känslorna har återkommit ändå.

Jack är som en hantverkare, en finsnickare med att locka fram det som finns i mitt undermedvetna. Med sin skicklighet har han lockat fram känslominnen och satt de i sin rätta miljö. Fått känslokroppen förstå sanningen med dess uppkomst och fall.

Idag har jag förstått att min syster, som plågade mig när hon satt barnvakt för mig, innerst inne inte visste hur hon skulle hantera sina känslor. Hon kunde inte se eller ta emot min kärlek. Hon var helt oförmögen se att hon hade en syster som såg upp till henne och älskade henne.

Jack förstod under sessionen att jag fått blockeringen när min syster lurade mig att tro att hon hade dött. När min syster fick mig att tro att hon var död, grät jag och detta roade henne enormt. Hon hånade och skrattade åt mig. Det här uppstod regelbundet när jag var barn.

Jack insåg att det räckte inte med att jag fick ur mig min ilska över hennes elakhet. Jag var förtvivlat ledsen över att hon hånade min kärlek till henne. Konsekvensen av det blev att jag haft svårt med att få människors uppmärksamhet. Stress och obehag känner jag då jag ska uttrycka mig samtidigt som jag har människors uppmärksamhet. Omedvetet upplevde jag min systers hånande blick.

Men Jack fick mig att se sanningen istället.

Min syster hånade mig egentligen inte. Egentligen älskade hon mig lika mycket som jag älskade henne. Men hon var inte kapabel att hantera sina känslor. Hon kände massor av blandade känslor och visste inte hur hon skulle göra med känslolivet. Vi var båda två utsatta i den här situationen. Det blev som det blev för att ingen vuxen tog ansvar över oss.

Hennes hånande gjorde slut på vår nära relation. Jag gömde undan min kärlek och känsloblockeringen ledde så småningom till att jag inte ville ha henne i min närhet. Det var så mitt medvetna löste det hela.

Jack fick min att se sanningen. Min syster har alltid älskat mig, hon har alltid sett på mig med kärleksfulla ögon. Jack plockade bort hennes oförmåga och han fick mig att uppleva hennes kärlek. Det som vi missat helt som barn.

Gode Gud vad jag längtat efter hennes kramar och snälla blick. Det här fick jag uppleva. Jack fick mig förstå hennes beteende och jag har lyckats förlåta mig själv och henne.

J