Tillbakablick!
Det är alltid intressant att följa upp hur det har gått för klienter här kommer en ända tillbaka till 2005

Specialistläkarens dom: DU KAN ALDRIG BLI BÄTTRE – DU KAN BARA BLI SÄMRE

I ca 7 år hade jag kämpat med min värk, som successivt eskalerade. Diagnoser: Fibromyalgi och Morbus Dercum ( fettvävsreumatism ) som bl a resulterade i sömnbrist, febertoppar, rörelsehinder och inskränkt socialt liv som följd.

Jag hade ett jobb som speciallärare för förståndshandikappade elever, som jag älskade. Underbara kolleger och en fin förstående rektor stöttade mig på alla sätt och vis. Jag kämpade på, men tyvärr blev det en successiv minskning av min kapacitet och jag tvingades gå i pension.

Det blev en tuff tid. Jag ville så mycket men kunde inte! Till sist accepterade jag situationen och började se mig som handikappad. Jag vande mig vid användandet av hjälpmedel som t ex kryckor mm. Läkarens ord att jag bara kunde bli sämre ringde i öronen och bidrog till skapandet av mina negativa förväntningar. Risken att hamna i en depression låg nära till hands.

MEN den 18 mars år 2005 tog mitt liv en vändning!  Den dagen blev starten till mitt nuvarande goda liv. Jag hörde talas om Jack och hans verksamhet. Jag ringde till honom. Det blev ett samtal, som pågick i drygt en timme och resulterade i ett besök hos honom några dagar senare. Det blev tåget till Kristianstad och en promenad fram till adressen. Men oj ingen hiss ! Stapplande och pustande med kryckorna till hjälp nådde jag översta trappsteget, där jag välkomnades av en varmt leende Jack !

Vilken upplevelse det blev! Med Jacks hjälp befann jag mig snart på rätt nivå, ett naturligt tillstånd, varifrån jag lotsades vidare i denna dynamiska emotionella terapi. I samarbetet mellan mig och Jack togs allt som kom upp  varsamt om hand. Leende o glädjefylld kom jag tillbaka till nuet. Vi hade ett fint samtal och därefter tog jag tåget hem igen. Jag var trött och fylld med tankar om vad som egentligen hade hänt och vad som skulle hända härnäst.

Och vad hände? Jo, det blev två dygn med oerhört svåra smärtor. Jack ringde och kollade upp. Processen i kroppen var igång. Morgon nr tre vaknade jag med solen skinande in genom fönstret. Jag hade sovit en hel natt !!! Jag klarade lite bättre av att vända mig och att sätta mig upp i sängen!

När de undermedvetna negativa känslorna frigjorts, kunde nya tankemönster skapas och kroppen börja läka. De tidigare negativa tankarna och förväntningarna var som bortblåsta! Efter denna frigörelse var mina förväntningarna enbart positiva. Jag kände bara glädje och tänkte:” Jag kan bara bli bättre !!!”

Under processens framåtskridande blev jag allt mer rörlig och smärtfri – helt enkelt frisk ! Min läkare på vårdcentralen var mycket intresserad och dokumenterade mitt hälsotillstånd hela vägen. Det togs prover som visade att alla värden förbättrades.

Under och i nära anknytning till terapin tillägnades jag starka andliga upplevelser. Min sedan tidigare starka tro och intresse för olika trosinriktningar berikades  och gav mig styrka ock kraft att på olika sätt, bl a genom healing, kunna vara till hjälp för mina medmänniskor.

Idag år 2020, alltså 15 år senare är jag 78 år och har med mig erfarenheten och kunskapen om att våra förväntningar är en nyckelfaktor.

Vid tre tillfällen har jag fallit. Vid andra tillfället skadade jag vänster arm mycket illa. Senan slets av från axelfästet och trasades sönder. Två skickliga läkare gjorde ett fantastiskt jobb. Jag kan använda armen, men med begränsningar. En vecka var jag inlagd på sjukhus.

Dagen före operationen informerade en läkare mig om att det var en komplicerad skada och att man inte kunde uttala sig om resultatet. Detta uttalande köpte jag inte. Min tanke var:” Klart att det går bra ! “Jag fick även veta att dagen efter operationen var svårast  gällande smärta och att jag skulle få smärtstillande medicin.

En medpatient hade hört läkarens ord om att smärtan kunde vara svår dagen efter operationen. Hon kom mycket förundrad bort till mig. Hon upplevde mig som avslappnad, skämtsam och positiv.

Jag berättade om terapin hos Jack om vilken möjlighet den ger oss att läka, att kunna gå vidare och att genom självkommunikation kunna hantera olika typer av smärta och problem, som kan uppstå i livet

Varje år den 18 mars firar jag alltid, med största tacksamhet, den möjlighet jag fick att förändra mitt liv. Jag går nu vidare med många goda förväntningar gällande framtiden ! Tack Jack !

Ja du Jack, nu får du kolla igenom och ge ditt utlåtande.

Ha det gott ! Kram

Ingrid

Ingrid Widerberg

Hej Jack!

Innan jag kom till dig så hade jag levt med ätstörningar sedan jag var 15 år som jag inte fick hjälp med på annat håll, sköldkörtelproblem, problem med att gå ner i vikt, en inre stress jag försökt få bort i många många år men som aldrig lämnade mig oavsett vad jag gjorde. Jag har haft scenskäck hela mitt liv även fast jag stått på scenen nästan hela mitt liv samtidigt. Men inför varje uppträdande så fick jag panik attacker och jag förstod aldrig vad som gjorde att jag inte kunde tycka jag var tillräckligt bra på något. Jag har hela mitt liv haft prestationsångest i allt jag gjort och allt jag velat göra har blivit uppskjutet pga hjärnspöken som sagt att jag inte kommer klara det ellr för att jag trott jag inte varit bra nog.

Jag har gått till olika terapeuter för jag fick social fobi. Trodde jag..men det var bara att jag inte vågade vara mig själv för jag var rädd för vad alla andra skulle tycka om mig och jag fick prestations ångest såfort jag umgicks med människor. Det var mycket som var upp och ner när jag kom till dig Jack och mycket som jag inte kunde reda ut själv eller med de olika terapeuterna för jag aldrig kände att det träffade rätt. Efter min första session med dig så kom mycket upp, Jag grät genom hela sessionen där jag fick känna ensamheten och sorgen jag kände mig som litet barn.

Det var befriande och efteråt kände jag mig tom. Tom på onda tankar om mig själv och jag fångade mig själv stå framför spegeln och säga att jag älskade mig själv och hur jag såg ut. I detta ögonblicket stannade jag upp och upprepade det en gång till. Det har aldrig hänt tidigare. Jag har aldrig menat något bra jag tidigare sagt åt mig själv. Jag kände mig fri. Jag hade inte längre ångest över vad jag åt eller hur lite eller mycket jag tränade. Jag hade längre inte tankar om att alla mina val jag gjorde skulle sluta med att jag skulle gå ner i vikt. Mitt liv slutade handla om att gå ner i vikt och att göra allt för att inte gå upp i vikt.

Mitt liv började istället handla om att jag ville vara mig själv och ta för mig i livet, visa de jag har omkring mig att de är viktiga för mig, vilja visa min sambo att jag älskar honom. Det fanns så mycket saker i mitt liv som jag prioriterade bort när jag hade huvudet fullt av stress och ångest över min kropp och mina träning och mat scheman. Mitt liv förändrades helt och hållet och min syn på vem jag är och hur jag ser på mig själv är totalt vänd åt rätt håll.

Min andra session var så nyligen så jag inte hunnit reflektera men jag vet att det gjort nytta för mig. Jag fick svaret på min scenskräck och det känns efteråt som tyngd har släppt från mina axlar och jag känner mig som en ny person som vågar vara spontan, vara mig själv och vet vad jag är bra på. Jag är så tacksam för hur du hjälpt mig insett detta och komma till den platsen jag befinner mig på idag. Du var mitt sista hopp och du har verkligen förändrat hela mig och min syn på livet. Tack för allt!!
Elin Östlund

Jack är en fantastisk Hypnotisör som med stor skicklighet tagit mig med på resor mot inre frid och harmoni. Jack är väldigt inkännande och räds inte att ta till kreativa lösningar för att hjälpa sina klienter vidare i sina processer. Att uppleva och utföra hypnos med dessa verktyg för de olika processerna är bland det bästa jag gjort!

Jag är väldigt glad och tacksam för tiden som Jacks elev och för de sessioner han hjälpt mig personligen i.

Med värme rekommenderar jag Jack!

Ylva Wegler

Hej Jack

Jag vill åter igen tacka dig för hjälpen jag fått via hypnosen, att hitta mig själv. Jag har fått två sessioner och jag känner en sådan lättnad. Redan efter första sessionen lade jag undan cigaretterna efter ca 35 års rökande. Jag har gjort några försök tidigare men inte med någon större framgång, utan börjat efter en tid igen. Jag känner mig glatt överraskad hur lätt det gick med hjälp av hypnosen. Med din guidning hittade jag orsaken till varför jag börjat röka, vi hittade även knuten till min övervikt. Jag har ett lugn inom mig nu som jag aldrig känt förut. Jag har lagt många timmar hos öppenpsykiatrin, många tårar har trillat och jag har trott mig veta hur jag ska handskas med mitt självförakt men jag märker vilken skillnad det är nu. Jag har blivit vän med mig själv på riktigt, inte som tidigare då jag trott att jag kommit en bit på väg men ändå känt att det legat något under ytan och lurat, som jag aldrig fått fram. Detta är det bästa jag har gjort! Jack, du har med ditt lugn och ditt engagemang hjälpt mig och gett mig mod att våga leva mitt liv för min egen skull. Känns så skönt att känna att jag kan vara trygg I mig själv och inte vara tvingad att söka bekräftelse utifrån hela tiden.

Petra Kempf

Har länge känt mig triggad av olika saker utan att logiskt komma fram till hur de hör ihop. Jag visste att trots att det var helt olika händelser som triggade mig så hörde de ihop. Allt förstärktes förra året när en person smög upp bakom mig och jag kände hur hela mitt system låste sig. Efter den händelsen så har min kropp “låst” sig vid flertal tillfällen och känslan av att något smugit sig upp bakom mig har dykt upp. Jag har fått svårare för att fokusera och koncentrera mig. Jag har alltid haft svårt för att dansa med någon som är framför mg och håller om mig. Har aldrig varit rädd för döden men för ensamhetskänslan. Har hur lätt som helst kunnat stänga av mitt känslosystem. Har alltid levt efter ensam klarar sig bäst. Har aldrig haft tillit till läkare, inte ens som liten. Har inte knutit an till min familj och levt ett easy come easy go liv osv

Jag hamnade ganska omgående i en situation som mycket liten. Jag var tillsammans med barn. Det var otäckt och jag “spelade död”. Det var något bakom mig och det var något som lutade sig över min säng som gjorde att jag blev rädd och spelade död. Jack tog mig fram och tillbaka från liten till det stället där min kropp nu låst sig. Det var samma känsla. Det var något bakom mig. Jack bad mig vända mig om och titta efter vad det var som fanns bakom mig. En mycket märklig känsla av att ha en kropp som inte lyder och är mycket liten. Jag vände mig om och det fanns en “vägg” där och bakom den fanns “något. Jack bad mig titta efter. Det jag såg var att det var ett skynke som hängts upp för att skilja två rader av sängar åt och bakom “väggen” fanns